Vervanging van onze gezellige picknicktafels

Wij hebben al jarenlang plezier van 2 picknicktafels, waar we met de hele buurt aan bbqen, eten en borrelen. Ook de kinderen hebben er al vele spelletjes aan gespeeld. En wandelaars en fietsers gebruiken ze regelmatig als pauzeplek. Deze picknicktafels zijn de verbindende factor van onze buurt. Helaas zijn de tafels verouderd en aan vervanging toe. Daarom ook deze oproep, graag zouden wij onze vergane picknicktafels willen vervangen. Zodat we er snel weer met z'n allen kunnen zitten. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer(s), dank voor het indienen van uw wens op mijnwijkplan. Goed om te zien dat er zoveel betrokken buurtbewoners zijn. De picknicktafels vallen onder het bestaande straatmeubilair. Onze collega’s hebben de bankjes bekeken en ze zijn inderdaad aan vervanging toe. Om deze reden worden er binnen 6 weken nieuwe picknicktafels geplaatst. Wij verplaatsen uw wens naar de fase; in uitwerking. Mocht u nog vragen hebben dan zijn wij te bereiken via het telefoonnummer 024-2393348.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 02-06-2020

Picknicktafel rules!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 06-02-2020

Er is altijd iets te doen op het veldje dus een mooie grote tafel is dan wel heel handig

Antwoord

De picknicktafels zijn een fijne ontmoetingsplek voor iedereen in de buurt! Aan de tafels wordt van alles besproken, zodat we ons betrokken voelen bij elkaar. Het zou heel mooi zijn als er nieuwe exemplaren geplaatst kunnen worden!

Antwoord

Goed idee, de tafels brengen heel veel gezelligheid in de buurt

Antwoord

helemaal eens met deze reacties!

Antwoord

Goed initiatief! De tafels op het veldje dragen in belangrijke mate bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Antwoord

Onze buurtapp heeft de naam “picknicktafelapp”! Nu zijn onze tafels uit elkaar vallen, omdat ze versleten zijn door het veelvuldige gebruik... Help de gezelligste buurt van Lent aan een nieuwe tafel voor alle buurtfeesten, wijntjes, biertjes, theetje en ranja!! We kunnen niet zonder!

Antwoord

De huidige tafels staan nu zo’n 10 jaar en zijn echt aan vervanging toe!! Ze hebben een enorme bijdrage geleverd aan onze buurtbarbecues, borrels, spontane woensdagmiddagactiviteiten en allerlei andere gezamenlijke initiatieven. Ze vormen niet alleen een verbindende factor voor de buurt, maar bijvoorbeeld ook voor (groot)ouders die door de omgeving fietsen of wandelen en een rustmomentje pakken terwijl hun (klein)kinderen zich vermaken met speeltoestellen op het veldje! Ik zou overigens ook graag zien dat er actie wordt ondernomen om de groeiende overlast door hondenpoep op dezelfde plek tegen te gaan.

Antwoord

De picknicktafel is een grote verbindende factor in de wijk

Antwoord

Het zou erg fijn zijn. Als dit voor de zomer gerealiseerd kan worden. De tafels worden gebruikt door jong en oud. Deze tafels worden slecht. En zijn ook nog gevaarlijk voor de kinderen in de buurt.

Antwoord

Het is een goed idee voor de gezelligheid in de buurt.

Antwoord

Ja !! Dat is heel hard nodig, top idee

Antwoord
Idee is ingestuurd op 27-01-2020