Vergroening Dorpsplein

Vanuit de werkgroep ‘Groene Hart Lent’ is de wens uitgesproken om het ‘oude Lent’ te vernieuwen, onderdeel hiervan is het nu nog stenige Dorpsplein een groenere uitstraling te geven en te voorzien van meer groen. De gemeente Nijmegen heeft hier inmiddels een project over opgestart waarvan een eerste ontwerptekening besproken is tijdens de inloopbijeenkomst op 22 november. Met de opgehaalde feedback is het schetsontwerp verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Via dit platform kunnen bewoners hun ideeën en wensen over dit voorlopig ontwerp delen. Tevens zal een nieuwe inloopbijeenkomst georganiseerd worden waarop er ook de mogelijkheid is het ontwerp door te nemen. De bijeenkomst wordt gehouden op maandagavond 8 januari 2024 om 19:30 uur in Voorzieningenhart De Ster (Queenstraat 37B1) en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Lijkt me een mooie plek voor het kunstwerk, maar ook ergens in Veurlent waar de boerderijen stonden zou mooi zijn! Wat betreft het dorpsplein zelf, mooi plan. Goed zou zijn om nog aandacht te besteden aan een veilige oversteekplaats ter hoogte van het St. Joseph naar het dorpsplein toe. Zodat de bewoners ( en anderen) daar veilig kunnen komen. Nu niet heel prettig mede vanwege de parkeerplaatsen. En vaak ook snelle fietsverkeer, auto's van verschillende zijden. Is éénrichtingsverkeer op dat parkeerdeel een optie? Succes!

Antwoord

Hoi, Zojuist las ik dat het kunstwerk van de boerderij op de heuvel wat nu bij de dijk staat geen nieuwe bestemming heeft. Die symbool staat voor de woningen die moesten wijken voor het water. Kan het opgenomen worden in dit plan? Mooie plek lijkt me. Groeten.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-11-2023