Tuintje in ons hart - Park Lentseveld

Wat een eer om te wonen aan het mooie Park Lentseveld! Maar om lui achterover te hangen terwijl we allen nog dromen van meer weelde, dat past natuurlijk niet in een tijd waarin het nemen van eigen verantwoordelijkheid belangrijker is dan ooit.

Daarom hebben we met een aantal buren besproken om een stukje van het park te willen adopteren. Om precies te zijn rondom het electriciteitshuisje aan de kant van de oversteek aan de balearenstraat.

Meer Flora en Fauna is van groot belang voor het leefgenot, de cohesie tussen buurtgenoten en een statement voor een betere balans tussen mens en natuur. Kinderen zullen hiervan leren. Insecten, egels en vogels zullen zo een stukje van hun verloren recht op natuur terug krijgen. Bovendien werkt natuur helend voor de psyche van iedere individu en zo uiteindelijk in het voordeel van de volksgezondheid!

We zorgen dat er in alle seizoenen een mooi plaatje is, een mooie overgang met wilde bloemen en kruiden in de wadi, subtiel afgezet met natuurlijke materialen. Het olifantenpaadje zal evolueren tot avonturen paadje met boomsnippers in het diepere(nattere) deel een paar stapstenen en omringd door plukbloemen en wellicht komen er een paar kabouters van natuurlijke materialen wonen...!

Net uit de loop zal er een insectenhotel komen en een veilige plek voor egels, we zullen waar mogelijk nestkastjes plaatsen en zorgen voor bloemen en struikjes die al het eerder genoemde zullen ondersteunen!

We hebben een uitgewerkt plan gemaakt, waarvan een grove schets en wat sfeerplaatjes bijgevoegd, verder is er een pinterestbord met iets meer gevoel te vinden op https://nl.pinterest.com/enthousiasme/mijn-buurtje/

Er is al rekening gehouden met de ruimte voor water indien de wadi vol loopt. Verder is er in het plan relatief weinig onderhoud nodig, enkel jaarlijks wat opfrissen, de wilgenpoortjes bij het begin en eind van het avonturenpaadje snoeien en de bloemenweelde af en toe weer verfraaien. Er is ruimschoots voldoende animo om dergelijk klein onderhoud als buurt samen op te pakken!

We zien mooie middagen voor ons om hier samen als buurt in te werken, om met de kinderen te ontdekken hoe de natuur dankbaarheid zal laten zien met nieuwe planten en diertjes, samen kaboutersteentjes verfen, stekjes te maken voor andere buurtgenoten, bloembollen poten etc.

We hopen op eventueel aanvullend advies vanuit de gemeente, inclusief de financiele steun, tenminste voldoende voor een degelijke basis.