Bomen Lentse Plas

De Lentse Plas is met de groei van Lent een aantrekkelijke plek geworden wanneer het kwik stijgt. Veel mensen zoeken verkoeling op en gaan het water in. Helaas zijn er naast restaurant Moeke geen schaduwrijke plekken. Daarom zou ik graag bomen zien zodat mensen die dit willen ook in de schaduw kunnen zitten/liggen. Daarnaast ziet al dit groen er natuurlijk mooi uit. Voor de kinderen zouden er eventueel ook speelplekken (graver/pomp) gerealiseerd kunnen worden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Goedemorgen,

De boomsoorten die in het najaar van dit jaar worden geplant zijn:

- Populus Tremula
- Quercus robur
- Populus nigra
- Carpinus betulus
- Fraxinus ornus
- Salix fragilis
- Betula pendula
- Alnus glutinosa
- Salix alba

Goedemorgen,

In bijgevoegd PDF bestand kunt u aan de kleine/grote paarse stippen en gele stippen zien waar en hoeveel bomen er worden geplant in het najaar van 2024 aan de Lentse Plas. In totaal gaat het om 33 bomen.

Goedemiddag,

Goed nieuws! Er worden in het najaar van dit jaar (oktober/november 2024) bomen geplant aan de Lentse Plas. De gemeente Nijmegen heeft bovengronds en ondergronds naar de mogelijkheden gekeken. Op deze locatie zijn er een aantal beperkingen die op locatie niet zichtbaar zijn. Zo hebben we in het noordwestelijk deel van dit gebied namelijk een archeologisch monument ondergronds liggen dat we niet mogen beschadigen. Dit betekent dat we er niet kunnen graven. Verder lopen er kabels en leidingen door het gebied waar we ook niet bij in de buurt mogen graven. Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een ontwerp waar het aantal bomen op te zien zal zijn en waar dat de bomen gaan komen, zodra dit bekend is berichten wij u hierover via MijnWijkplan.

Goedemiddag,

We hebben van verschillende buurtbewoners en liefhebbers van de Lentse Plas ideeën ontvangen over het gebruik bij het recreatiegebied.

Wat goed om te zien dat het idee over meer bomen bij de Lentse Plas zoveel wordt ondersteund. Ook zien we dat er interesse is voor speel en sportvoorziening. Voordat we op deze plek bomen gaan planten willen we duidelijk hebben waar de behoefte ligt voor speel en sportvoorziening en of dat op deze plek mogelijk is. We willen dit eerst uitzoeken voordat we verdere stappen ondernemen.

Reacties

Fijn dat er bomen komen! Er zijn inmiddels al wat bomen geplant bij de waterwoningen, ook fijn. Wat voor bomen worden er geplant?

Antwoord

Fijn dat er bomen komen! Er zijn inmiddels al wat bomen geplant bij de waterwoningen, ook fijn. Wat voor bomen worden er geplant?

Antwoord

Fijn dat er bomen komen! Er zijn inmiddels al wat bomen geplant bij de waterwoningen, ook fijn. Wat voor bomen worden er geplant?

Antwoord

Goedemiddag, Is er al een update over dit vergroeningsproject?

Antwoord

Dat zou ik ook graag willen weten, jammer dat beslissen over een paar bomen weer een jarenplan moet worden.

Antwoord

Bomen zijn essentieel op die locatie. Groot gemis voor dier en mens

Antwoord

Amen voor alle bomen! Zelfs als dat argeologie in de weg staat, of een wortel op t strand uitsteekt, of een fietspad daardoor opgebold wordt... Lent is zo versteend dat we prioriteiten moeten stellen voor groen, zeker bomen... schaduw voor badgasten is de laatste, maar zeker ook niet onbelangrijke reden. Staan wel een paar kleintjes op t veld naast moeke, maar daar mag wel iets groters/snelgroeiender bij! En iets dat in de herfst mooi kleurt om menigeen als soort natuurlijk antidepressiva in de herfst ook te herinneren aan hoe mooi ieder seizoen is.

Antwoord

Goedemiddag, We hebben van verschillende bewoners mails ontvangen over het gebruik bij de Lentse Plas. Het speelt heel erg in de wijk. Voordat we bomen planten willen we duidelijkheid van wat we met dit gebeid willen doen. Het is nog niet helder waar de behoefte van de gebruiker ligt en wat we daar het beste kunnen faciliteren. We willen dit eerst uitzoeken voordat we verdere stappen ondernemen. Met vriendelijke groet, Sharon Hermans

Antwoord

Dit krijgen we nu al enkele jaren steeds te horen, wanneer wordt er eens door gepakt? Bij de lentse plas moeten meer bomen en struiken gepland gaan worden. Er is nergens schaduw.

Antwoord

Dag Sharon, welke “gebruiker” bedoelt u (zijn wij bewoners dat?) en ook het faciliteren snap ik niet. Kunt u in eenvoudig Nederlands zeggen wat u bedoelt? Verder nodig ik u uit om op een zonnige dag daar eens te wandelen. Je brandt weg in de zon. Nergens is beschutting. Er laat zich geen vogeltje zien. Het is een dorre open vlakte. Voordat de gemeente dit aanlegde, wist men toch wel waarom dit er werd neergelegd? Je gaat toch niet iets ontwikkelen en dan een paar jaar nadenken over wat men eigenlijk ermee wil? Bedankt, Vr groet, Saskia

Antwoord

Altijd goed voor mens dier milieu te veel om op te noemen. Mooier in alle jaargetijden.

Antwoord

Altijd goed voor mens en dier mooier ook in alle jaargetijden.

Antwoord

Schaduw is erg belangrijk tijdens zonnige dagen om het risico op huidkanker te verminderen. Ik heb al vaak genoemd dat er bomen zouden moeten komen. Goed om er werk van te maken. Ik wil wel helpen.

Antwoord

Inderdaad een goed idee meer groen in de vorm van bomen. Ook in de wijk is het aantal bomen erg beperkt. Geen idee waarom. Wellicht een centenkwestie maar daar heeft de wijkbeheerder vast een antwoord op.

Antwoord

Bomen brengen verkoeling, nemen CO2 op, zijn mooi. Dus een goed idee.

Antwoord

Fantastisch idee. Aanvullendaan het een idee zou kunnen zijn om in de plas zelf vogeleilandjes te creëren,

Antwoord

Bomen, struiken; alles even welkom!

Antwoord

Top idee! Ik ben ook helemaal voor meer groen en schaduwplekken bij de plas. Meer prullenbakken en schommels/speelplek voor kinderen ook goed plan. En wellicht een veiligere, grotere en betere (meer in het zicht) parkeerplek voor fietsen. Er worden veel fietsen gestolen.

Antwoord

Schaduw zou idd een verademing zijn daar op warme dagen. En wat groen langs het fietspad oogt ook gewoon mooi, het is nu erg kaal daar.

Antwoord

Goed idee. Wij vermijden de plas op warme dagen omdat er geen schaduw te vinden is. Verder is het sowieso verstandig om bomen te planten met oog op de steeds langer en heter wordende maanden in het jaar.

Antwoord

Goed idee, meer bomen in de wijk, het mogen wat mij betreft ook bomen zijn die vruchten dragen voor mensen (noten) en andere dieren (vogels).

Antwoord

Meer groen is altijd welkom en zeker op deze plek waar nauwelijks groen is. Super dat er dan ook meteen schaduw is, want er zijn nu helemaal geen schaduw plekken.

Antwoord

Er kan niet genoeg groen zijn ,dit is echt nodig met al die verharding in Lent. En schaduw is ook nooit weg!

Antwoord

Ik deel dit idee. Bomen zouden een perfecte aanvulling zijn om schaduwplekken te creëren. Het is nu een kale grasvlakte, dus genoeg ruimte voor groen.

Antwoord

Meer groen aan de Lentse plas zoals bomen en andere struiken die voor schaduw zorgen zijn meer dan welkom aan de Lentse plas.

Antwoord

Naast bomen zouden er ook wat struiken gepland mogen worden. Voor speeltoestellen op het strand moet je volgens mij bij de provincie zijn, want zij gaan over de plas. De omgeving van de lentse plas is nog altijd niet af, er komt nog een wijkje en dorpensingel komt er nog.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 29-03-2021