Meer afvalbakken in de wijk!

Er is een dringend tekort aan afvalbakken in onze wijk!

Nou wil de gemeente graag participerende burgers, die ook nog eens milieubewust zijn. Die burgers heb je in onze wijk in grote mate, gezien het feit dat vele buurtbewoners al jaren zelf zwerfvuil verzamelen in de wijk. In de weekenden is de ingang vd Ooijpolder best een toeristische trekpleister, met bijkomend zwerfafval.

Maar ik vind dat gemeente hierin ook haar steentje mag bijdragen dmv het plaatsen van afvalbakken. Die 2 stuks gaan het 'm niet doen.

Na met een andere buurtbewoner al een aantal keer de DAR te hebben gebeld met dit verzoek, waarbij er gezegd was dat we teruggebeld zouden worden, is dit tot op heden nog niet gebeurd. Dus nu maar even zo.

Bij het bankje uitkijken over het Meertje zou het handig zijn (ook heeeeel logisch), op de Oude Ubbergseweg, waar ze op de parkeerplaatsen vaak in de auto staan te eten en dan hun Mac, Kfc etc. op de grond pleuren. Prullen bak zou erg prettig zijn.

En wellicht zijn er buurtbewoners die nog plekken weten.

 

Mvg

Hanneke Dinnissen

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Het spijt me, maar ik denk dat we moeten streven naar GEEN of nauwelijks afvalbakken in de openbare ruimte. Rommel laat je niet achter, maar neem je weer mee naar huis. Zwerfafval is misschien het gevolg, maar daar is voorlichting en af en toe (samen) opruimen ook een oplossing voor.

Antwoord

Ook boven aan het talud bij de stoplichten zou een prullenbak een logische plek zijn. Net voorbij de fietsenstalling dus.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 17-04-2019