Jeu de boule/ veld bij Sterflats/ Estel/Belvoir

Dit is een gezamenlijk initiatief van Marijke Laumans en Angelique Terwindt.

Al jaren wordt er gesproken door een aantal bewoners van appartementcomplex Belvoir en bewoners van de Sterflats, over het  kunnen realiseren van een jeu de boules-baan in onze omgeving. Om geïnteresseerden te verzamelen zijn lijsten opgehangen in Belvoir, de Sterflats en  Estel. Het resultaat is dat er echt veel interesse is in het realiseren van de jeu de boules-baan. Er zijn al 33 geïnteresseerden.

Aangezien in deze hoek zeer veel ouderen wonen, lijkt het een heel goed initiatief , met name in het kader van “minder eenzaamheid” onder ouderen. De gemeente Nijmegen steekt al veel energie  om de ernst   van  dit “eenzaamheids-probleem” te  onderzoeken  en ook met name dit op te lossen. Ik hoop dan ook dat er positief gereageerd wordt op dit plan. 

Ik denk aan 2 baantjes bij elkaar, en hopelijk een paar bankjes zodat er in ieder geval plaats is om te zitten en te rusten. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Aanleg jeu de boulebaan

    In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Op een eerste locatie (tussen de sterflats en het Estelgebouw) voor de jeu de boule baan (tussen de sterflats en het Estelgebouw) kwam vanuit de buurt veel weerstand. Vervolgens is er een alternatieve locatie gevonden in het park aan de Barbarossastraat, vóór het Belvoir gebouw en het kunstwerk. Omwonenden vonden dit een betere plek en de initiatiefnemers bij nader inzien ook. Alleen bleek deze plek verdacht op niet gesprongen explosieven in de bodem. Dat betekent dat er geen schop de grond in mag, tenzij er eerst een kostbaar onderzoek zou plaats vinden. We hebben met de aannemer een praktische oplossing gevonden door de jeu de boule baan niet “in” maar “op” het gazon aan te brengen. Dit plan is getoetst door de gemeente en er gaat binnenkort een brief uit naar omwonenden.

Graag stel ik mij even voor: Sinds januari jl. ben ik de nieuwe wijkregisseur voor Nijmegen Oost en neem ik de taken van Jolande Spierings over. Vandaag ben ik met twee collega's in gesprek geweest met de initiatiefnemers van het idee. Tijdens dit gesprek hebben zij hun wensen op locatie verder toegelicht. Ze hebben maarliefst 87 reacties opgehaald. Dit betekent dat we deze wens nu verder gaan uitwerken! Via Mijn Wijkplan hou ik u op de hoogte van het proces. Met vriendelijke groet, Helen Franken

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners; ik zie dat dit al massaal gebeurt: 82 hartjes zijn er uitgedeeld! Proficiat! Ik wil graag met u en andere geïnteresseerde wijkbewoners een afspraak maken, zodat u uw wijkidee verder kunt toelichten op locatie. De secretaresse maakt deze afspraak. 1-11-2018 JS

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 05-02-2019

Goed idee, alleen de plek. Nu is dit hondenlosloopgebied, ook een ontmoetingsplek met een sociale functie, belangrijk dat die functie ook blijft. Er zijn nog meer grasvelden tussen de appartementen waar het zou kunnen.

Antwoord

Er is veel belangstelling vanuit deze wijk. Dit is gepolst met opgave van geinteresseerden van Belvoir, Sterflats en Estel. Hier wonen heel veel ouderen , waardoor dit een mooie ontmoetingsplek zal zijn. Het oplossen van een stuk eenzaamheids-problematiek is hier o.a. het uitgangspunt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-10-2018