Aanpassing van het park tussen Barbarossastraat en Batavierenweg

In het parkje ten oosten van het gebouw Estel is water overlast bij erg intensieve regen. Bij extreme buien stroomt er veel water met zand weg naar het perceel van Estel wat daar voor, erosie, verstoppingen en vervolgens tijdelijke waterproblematiek ontstaat.

Het grootste probleem is dat er veel water over het park heen stroomt en niet via de nabij gelegen straat (batavierenweg). Daarom wordt er een aanpassing in groenvoorziening en een kleine verhoging om het water beter te geleiden naar de straat en het water af te remmen. Op de straat is ook een drempel en lijngoot die voor een betere afvoer en vertraging van het water zorgen.

De aanpassing waarmee we dit willen bereiken is het verlengen van de plantsoenstrook het meest dichtbij het gebouw Estel (2) en het verhogen van een stuk grond naast de drempel (1). Het bestaande plantsoen (2)trekken we door tot de eerstvolgende boom. We vlakken het plantsoen indien mogelijk ook iets af zodat het water makkelijker afgeremd wordt op die locatie. De beplanting zorgt voor het tegenhouden van het water. Onder het kopje bestanden vindt u de tekening en de beschrijving van de benodigde werkzaamheden voor gemeente en aannemer. Een stuk grond naast de drempel voor de ingang van de Elten wordt opgehoogd (1).

Wij denken dat op deze manier de waterproblematiek sterk verminderd kan worden en we met name de problemen met erosie en zand kunnen beperken. Op deze manier hoeven we minimale grondwerkzaamheden uit te voeren en zullen geen bomen in het park een risico lopen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Aanpassing park in verband met waterproblematiek

    In 2023
    project.budget.fields.is_assigned-alt