Planetenpark

We hebben de wens om dit grasveld om te toveren tot een park vóór en dóór bewoners. We hebben als groepje bewoners i.s.m. de gemeente een plan ontwikkeld.

Het idee is om lage rozenstuiken langs de randen te planten, twee bloesembomen aan één zijde en boomstammen om op te zitten, of waar kinderen kunnen spelen. In één hoek van het grasveld willen we 4 planetencirkels plaatsen, waar bewoners zelf bloemen, planten en kruiden kunnen verbouwen. Zo ontstaat er een mooie ontmoetingsplek en wordt het buurtgevoel versterkt. Het groen wordt meer afwisselend, bloemen zijn goed voor de bijtjes. 
Met dit plan wil de gemeente zorgen voor het aanleg en ouderhoud van het ´planetenpark´ en enkele bewoners dragen zorg voor het tuinieren in de cirkels. 

Like ons idee om het Planetenpark te laten realiseren!


U ziet een foto van de huidige situatie. En een potloodtekening van het ontwerp.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Planetenpark gerealiseerd

    Jaarlijks, van 2019 tot en met 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Graag willen wij u als bewoner(s) betrekken bij dit idee voor een Planetenpark aan de Neptunusstraat. Wij nodigen u van harte uit op donderdag 19 september om 19:00 uur in het Wijkcentrum Heseweide, Daniëlsplein 3 te Nijmegen. Het is van belang dat u uw mening laat horen. Wij hopen daarom velen van u te spreken. Heeft u nog vragen of ideeën en kunt u op 19 september niet komen, dan kunt u contact opnemen met de wijkregisseur openbare ruimte, Sharif Said via het telefoonnummer 06-25231767 of het e-mailadres s.said@nijmegen.nl.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 03-12-2019

Ik woon precies tegen over deze grasveld. Wij hebben deze huis toendertijd juist gekocht vanwege het rustige grasveld en de uitkijk naar buiten toe. Nu willen er een aantal mensen buiten de straat hier voor mijn huis een natuur tuin maken en deze wordt gepromoot alsof er iedereen er blij mee is. Ik ben er nog altijd tegen deze idee. Zo als het er nu bij staat is het netjes en verzorgd. Mocht er desondanks toch een buurt tuin moeten komen graag deze verplaatsen naar de grote park naast de speeltuintje. Hier kunnen de kinderen zich prima vermaken terwijl de auders aan het tuinieren zijn. Na elf jaar kan ik eindelijk gerust voor mijn huis met mijn zoontje en dochter op de grasveld een balletje schoppen en droon vliegeren ben ik absoluut tegen deze project.

Antwoord

Beste Hasan en Neslihan, Het bij elkaar komen in het park is helaas niet mogelijk vanwege de vele loslopende honden. Daarnaast stelt u een aantal dingen die onjuist zijn, het zijn bewoners in de straat en niet buiten de straat. Wij willen een park maken, geen tuin. Heel fijn dat u uw zorgen uitspreekt over het onderhoud, laten we samen in gesprek gaan.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 03-12-2019

Ik woon tegenover dit grasveld, en ben absoluut tegen dit plan. We wonen al in een park, genoeg plekken om bijelkaar te komen indien gewenst. Ik en mijn zoon hebben last van hooikoorts, op de bloemen en de bijen staan wij niet te wachten. Daarnaast maak ik mij zorgen over de onderhoud hiervan, wat gebeurt er als degene die dit belooft te doen gaat verhuizen? Binnen de korste keren zal dit groeien tot onkruid en niemand die er na zal omkijken. Er is eerder behoefte aan extra parkeerplekken, daar is juist een tekort aan!

Antwoord

Ik kijk uit op het grasveld, woon er tegenover en ben juist heel blij zoals het nu is. Je kunt er lekker picknicken (tafeltje en stoeltje zijn zo gepakt) en kinderen hebben de ruimte om te spelen en te voetballen. In noodgevallen kun je nog een auto aan de rand parkeren, want parkeerplekken zijn schaars. Twee of meer grote ( bloesem)bomen juig ik toe maar laat het gras vooral zoals het is want dat doorstaat een hete zomer.

Antwoord

Het plan om als buurt elkaar beter te leren kennen is zeker geslaagd,en voor herhaling vatbaar.Als bewoners van deze straat zouden wij graag uitleg krijgen over de tekening,wij wonen er precies tegen over.Wat wij ook missen is het aangeven van noord ,zuid kant.

Antwoord

Wat een superidee! Ik woon net een paar straten verder maar heb toch veel zin om er gebruik van te gaan maken. Het ontwerp ziet er overzichtelijk en toch veelbelovend uit!

Antwoord

Door dit geweldige initiatief heb ik al een aantal mensen in de buurt beter leren kennen en voelt de omgeving meer als 'mijn buurt'!

Antwoord

Geweldig leuk om te horen! Is ook onze ervaring. Omdat we nu meer bewoners uit de straat kennen, hebben we meer binding met de buurt. Kennen we verhalen hoe het vroeger was. Hebben we speelkameraadjes voor onze dochter gevonden. Is er al een buurtfeestje geweest, waar meer mensen elkaar leerden kennen. Lijkt ons heel tof als we straks een plekje hebben waar we op een warme zomeravond elkaar kunnen ontmoeten, tussen de bloemen en de bijtjes ;)

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-02-2019