Kleurrijke groenstrook Danielsweg

Beste buurtbewoners,

 

Zoals het wellicht is opgevallen is er sinds een paar jaar een mooie groenstrook aangeplant aan de Daniëlsweg, tussen de bandenshop en de Jasmijnstraat. Met een aantal Hesevelders wordt dit met veel plezier onderhouden. Het streven is een kleurrijke, bij- en vlindervriendelijke border, waar ieder jaargetijde wel iets in bloei staat. We hebben er zelfs de wijkkrant Neij West ‘mee gehaald’.

Er zijn nog een paar open plekken die we graag willen opvullen, en de Rhododendrons staan er te droog/zonnig en willen we graag vervangen voor Kogeldistels, die wel van veel zon en droogte houden.

 

Het gaat om:

18 x Kogeldistel ( = Echinops rito)

3 x Weigela ( = Weigelia ‘Bristol Ruby’)

20 x Lavendel (= Lavendula angustifolia ‘Munstead’)

12 x Viltige hoornbloem (= Cerasticum tometosum)

 

Hopelijk geniet u ook van dit mooie stukje groen in onze wijk!

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat een goed initiatief, hulde!

Antwoord

Dit is een stukje groen waar veel mensen van genieten, op hun loopje naar o.a. de supermarkt en andere winkels daar om de hoek. Het ziet er goed onderhouden uit en lijkt weldoordacht beplant. Wat aanvulling en vervanging hier en daar zou het zeker goed doen. Nu de zomers zo heet en droog zijn, is een wat dichtere beplanting ook het behoud van de beplanting op de langere termijn én het voorkomt verbruik van kostbaar leidingwater.

Antwoord

Wat een leuk idee! Het is al een mooie bordee, maar het zou inderdaad nog wel wat voller mogen. En goed voor het insectenleven als er altijd iets in bloei staat.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-09-2020