De schommel voor de speelplek aan de Ploegstraat

Eind 2022 hebben wij met omwonende van de speelpek aan de Ploegstraat gesproken. Deze speelplek krijgt een opknapbeurt en wij waren benieuwd naar de speelwensen van de kinderen uit de buurt. Hierop volgend hebben we vorig jaar het ontwerp geplaatst hier op mijnwijkplan.nl

Niet iedereen  was even enthousiast over de nestschommel. Daarom hebben wij aan buurtbewoners gevraagd welke schommel de voorkeur heeft: Een dubbele  schommel of een vogelnestschommel.  Tot 7 februari a.s. kon u dit laten weten.

De Voorkeur gaat uit naar de dubbele schommel. Wij gaan de schommel plaatsen met een gewone zitje en een een Peuterzitje, want ook dit is een wens uit de buurt.

Als alles volgens planning verloopt is de speelplek voor de zomer klaar. Wij wensen de kinderen uit de buurt alvast veel speelplezier!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Onze dochter heeft tot haar vierde jaar veel gespeeld op Nestschommels. Nu is ze wat ouder en vindt ze de gewone traditionele schommels het leukste!

Antwoord

Voorkeur van onze kinderen gaat uit naar de nestschommel. Onze kinderen hebben het als baby en dreumes hier ook altijd leuk op gehad.

Antwoord

Graag zou ik de dubbele gewone schommel terug zien. De nestschommel is erg leuk maar toch beperkt in gebruik. Qua leeftijd, in onze buurt, zal de gewone schommel veel meer en langer gebruikt gaan worden.

Antwoord

Mijn dochter (5) heeft een grote voorkeur voor de twee klassieke schommels.

Antwoord

Denkend aan onze kleinzoon die hier zeer regelmatig is: een dubbele schommel met een zitje voor peuters/kleuters (met rugsteun en beugel).

Antwoord

De nestschommel kan ook gebruikt worden door kleine kinderen. Onze voorkeur gaat daarom uit naar de nestschommel of een dubbele schommel met een zitje voor peuters/kleuters (met rugsteun en beugel).

Antwoord

Onze kinderen vinden de nestschommel het leukst

Antwoord

Wij geven de voorkeur aan de nestschommel.

Antwoord

Onze zoons van 8 en 10 jaar hebben geen voorkeur, ze vinden beide type schommels leuk.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-10-2023

Leuk dat de nestschommel blijft. Hier maken onze kinderen (4 en 2 jaar) dagelijks veel gebruik van. Jammer dat de diversiteit aan speeltoestellen afneemt. Onze kinderen maken veel gebruik van de schommels en wip. De te plaatsen zwerfkeien, stapstammen en evenwichtsbalk bieden ons inziens een erg eenzijdig speelplezier. Onze kinderen zouden het leuk vinden als de schommel en de wip gehandhaafd blijven of vernieuwd worden. Een klimrek is leuk, maar wat onze kinderen leuker vinden is een klimrek met een glijbaan eraan. Zoals bij het speeltuintje aan de Slotemaker de Bruïneweg of het speeltuintje kruising Hazenkampseweg en Hatertseweg.

Antwoord

Mooi plan, maar: schommels weg is een slecht idee. Ze worden heel veel gebruikt en kunnen goed in de plaats van bijv. de zwerfkeien ( lijkt erg op stapstenen of evenwichtsbalk qua activiteit). Trouwens de huidige schommels staat er nog niet lang en zijn nog in goede staat Ik mis verder de intekening van het tegelpad achterom. Ik neem toch wel aan dat dat zo blijft.

Antwoord

Onze achtertuin komt uit op deze speeltuin. Mijn dochter van bijna 5 zal het klimrek erg waarderen, maar zeer teleurgesteld zijn dat de ‘echte’ schommels weg zijn. Dat is echt haar favoriete speeltoestel. Mocht er mogelijkheid zijn de gewone schommels te behouden, dan erg graag. Op het klimrek na zijn de speelopties veelal op jongere kinderen gericht waardoor het voor haar weinig uitdagend is. Ze is erg atletisch aangelegd.

Antwoord

Erg fijn dat er maar 1 zandbak komt ipv nu 2. Hopelijk blijft de prullenbak bestaan naast het bankje.

Antwoord

Wanneer ik alle plannen bekijk (Dukaatstraat, Ploegstraat, Landbouwstraat) lijkt het alsof er vooral veel wordt weggehaald qua speeltoestellen. Aanvulling met natuurattributen (stapstenen etc) is fijn, maar niet een vervanging in mijn optiek.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-05-2023