Verbouwing station Heyendaal

Sinds de opening van het station in 1972 is het aantal treinreizigers op station Heyendaal gegroeid naar 7.200 in- en uitstappers per dag. Het is daarmee een van de drukste stations in de regio. De verwachting is dat het aantal reizigers op de Maaslijn tot 2031 nog eens met 18 procent zal groeien.  Een verbouwing van het station is dus hard nodig om het station ook in de toekomst goed te laten functioneren. Het streven is het station eind 2024 klaar te hebben. Dit had gelijktijdig met de elektrificatie van de Maaslijn plaats moeten vinden. Deze planning van de Maaslijn is helaas niet haalbaar omdat de aanbesteding niet geleid heeft tot een inschrijving van een aannemer. Hierdoor zal de elektrificatie van de Maaslijn pas in 2026 worden uitgevoerd.

Station Heyendaal krijgt bredere perrons, een nieuwe oversteek over het spoor en een grotere fietsenstalling. Aan de kant van het Technovium komen zitplekken in het groen. Het station moet zichtbaarder worden vanaf de Heyendaalseweg en een uitstraling krijgen die beter past bij een moderne campus.

Het voorlopig ontwerp dat er nu ligt is gemaakt op basis van de wensen van de Provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat , de gemeente Nijmegen en buurtbewoners. De komende tijd wordt het voorlopig ontwerp in overleg met de verschillende belanghebbenden uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

 

Kijk ook bij:

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/heijendaal/project/duurzaam-bereikbaar-heijendaal-

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/heijendaal/project/gebiedsvisie-campus-heijendaal

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/nieuwbouw-groenewoudseweg-275-oude-ggd-locatie

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/professor-bellefroidstraat-nieuwbouw-ggd

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 08-09-2022