Wezenlaan rioolvervanging

Rioolvervanging Wezenlaan
Na de zomer 2020 beginnen de werkzaamheden aan het riool. Het gaat om de vervanging van het riool ter hoogte van de kruising met de St. Hubertusstraat. De firma Arie Laarakkers BV  voert samen met de firma Bodac het werk uit. Naar verwachting duren de werkzaamheden 4 tot 5 weken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wij hebben zeer regelmatig stankoverlast van de riool. Wezenlaan 14. Wanneer is de vervanging van dit stuk riool aan de orde? Tot de gemeenteput hebben we zelf al alles vervangen! Graag een reactie. Met vriendelijke groet Myriam Lieskamp

Antwoord

Dag Myriam, vervangen van dit gedeelte van de riolering staat nog niet geprogrammeerd.

Antwoord

Staat vervanging van wegdek /riool Wezenlaan tussen goffert weg richting hazenkampseweg ook nog op de planning? -Alhier bij hevig stortbuien ook de nodig wateroverlast. -Riool en bestrating van Poemastraat en deel Tijgerstraat zijn reeds vervangen. Laatste stuk Poemastraat pas na een sinkhole. -Klinkers zouden afvoer van hemelwater kunnen bevorderen en hebben daarnaast snelheidsremmend effect (er wordt er behoorlijk hard gereden door scooters en auto's)

Antwoord

Tussen de Wolfstraat en de Lamastraat staat de vervanging van 1 rioolstreng geprogrammeerd voor 2023. Er wordt gekeken of de straat dan ook opnieuw ingericht wordt, op dit moment weet ik dat niet.

Antwoord

Dat is de hazenkampseweg, ik doelde op de wezenlaan.

Antwoord

Voor dit gedeelte staat voor nu geen werk gepland.

Antwoord

Hallo Redmar, na afloop van de videocall restte bij mij nog tweetal vragen: - wordt er gecontroleerd op het verkeer dat de Wezenlaan in rijdt, hoe controle op fietsers die wel van noordzijde inrijden? - kan tijdens de werkzaamheden gewoon het toilet etc in gebruik blijven, hoe regelen jullie dat?

Antwoord

Hoi Christof, gebruik van toilet etc. tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is geen probleem. We controleren niet op verkeer wat de omleiding negeert. Wat betreft het afsluiten van de Wezenlaan gaat het met name om gemotoriseerd doorgaand verkeer. Er komt een omleiding waar op de bebording is aangegeven ''doorgaand verkeer gestremd'' volg route X. De eerste dag(en) proberen mensen of er echt sprake is van een afsluiting maar je rijdt letterlijk tegen het project aan. Geen verkeersregelaar, indien blijkt dat het toch nodig is schakelen we daarop bij.

Antwoord

Nogmaals stel ik de vraag waarom de Wezenlaan ter hoogte van nummer 41,43,45 en verder de riolering niet wordt vernieuwd terwijl hier al verschillende keren problemen zijn geweest en het bedrijf dat destijds de werkzaamheden verrichtte al aangaf dat eigenlijk de riolering in de Werzenlaan in heel slechte staat verkeerd. Het geeft te denken dat op een eerder gestelde vraag niet eens een antwoord wordt gegeven.

Antwoord

Dag Jeanne, ik uw vraag bij mijn collega's van rioolbeheer neergelegd. Ik kom er op terug. Met vriendelijke groet, Redmar

Antwoord

Waarom wordt maar een klein gedeelte van de Wezenlaan aangepakt tertwijl ter hoogte van huisnummer 41 em 43 al vele malen problemen zijn geweest en het riool weer open heeft gelegen. Het bedrijf dat destijds de werkzaamheden uitvoerde vertelde toen al dat de riolering van dit hele stuk |Wezenlaan aan vervanging toe is.

Antwoord

Wanneer wordt de riolering en het asfalt vervangen door klinkers in het tweede deel van de Hazenkampseweg zoals in het eerste deel van de Hazenkampseweg is gedaan?

Antwoord

Dag Andrea, in principe hoeft hier maar een rioolstreng vervangen te worden (tussen de Wolfstraat en de Lamastraat) deze staat geprogrammeerd voor 2023. Er wordt gekeken of de straat dan ook opnieuw ingericht wordt, op dit moment weet ik dat niet.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-03-2020