Verlengde Energieweg aanpassing fietsoversteek Kanaalstraat

Verkeersveiligheid

In verband met de verkeersveiligheid wordt de fietsoversteek bij het kruispunt Verlengde Energieweg / Kanaalstraat aangepast. De fietsoversteek krijgt een diepere uitbuiging de Kanaalstraat in. Ontwerp wordt uitgewerkt.

Uitvoering werkzaamheden start op 26 oktober tot en met 13 november.

De bedrijven aan de Kanaalstraat en Mercuriusstraat zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar via een omleiding. Een visual van de omleiding is op deze pagina toegevoegd als PDF.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Goedemorgen, Wij zitten met ons bedrijf aan de Kanaalstraat (Dar) en zien dat er inmiddels borden geplaatst zijn die de start van het project aankondigen. 26/10, klopt dit ? Kunt u reeds een plattegrond verschaffen waarop de omleiding aangeduid staat zodat wij onze bezoekers / leveranciers kunnen informeren over de omleidingsroute ? Mvg

Antwoord

Dag Inge, Gister is er als het goed is ook een brief bij jullie bezorgd. Op deze pagina kunt u bij de bestanden de brief vinden en de visual (omleiding) is ook als bestand toegevoegd. Mocht het niet lukken dan kunt u mij een mailtje sturen op r1.van.steen@nijmegen.nl en dan stuur ik ze u per mail. vriendelijke groet, Redmar

Antwoord

Bedankt voor de informatie brief en de uitgebreide info. Wij zitten met ons bedrijf aan de Mercuriusstraat, meerdere keren per dag krijgen wij leveringen middels vrachtwagens. De meeste vrachtwagens komen vanuit de stadsbrug de Energieweg op gereden en moeten dus tijdens de afzetting gebruik maken van de omleiding. Wordt tijdens de omleiding de Mercuriusstraat actief aangegeven op de Energieweg? Alvast bedankt.

Antwoord

Dag Edward, het verkeer komend vanaf de Oversteek wordt ook omgeleid. Uw bedrijf en de andere bedrijven zijn met de omleiding gewoon bereikbaar, wellicht is het handig om de leverancier hierover te informeren. In de omleiding staan op 2 locaties borden met de tekst ''bedrijven milieustraat bereikbaar''. Ter hoogte van het Quackplein voor verkeer vanaf het Keizer Karelplein en ter hoogte van de kruising Weurtsteweg / Kanaalstraat.

Antwoord

Wordt er ook gekeken naar de afslag Energieweg/Wolfkuilseweg? Daar gebeuren vaak ongelukken. Regelmatig worden er fietsers aangereden.

Antwoord

Dag Ruben, we kijken inderdaad ook naar de afslag Energie/Wolfkuilseweg.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-03-2020