Bushalte laan van Oost-Indië/Park Fort Krayenhoff

De bewoners van de nieuwbouw zouden heel veel baat hebben bij nog een bushalte voor de bewoners ergens tussen de Honig en Nyma. Bijvoorbeeld bij Park Fort Krayenhoff. Dit is precies tussen de 2 bushaltes in die er nu zijn. 

Er komen wel veel nieuwe appartementen met veel oudere bewoners (waaronder ook mensen met een lichamelijke beperking) maar tot nog toe is er bij de aanleg van bushaltes geen rekening gehouden met deze bewoners. Nu zijn er 2 bushaltes die voor veel mensen te ver weg zijn. Bij de Honig en bij de Nyma. 
Er zit 800 meter tussen de beide bushaltes maar dan moet je nog een stuk verder lopen als je niet aan de Laan van Oost-Indië woont.
We zouden heel graag zelfstandig kunnen reizen maar dat gaat nu niet. Niet iedereen kan zover lopen. 

Het zou geweldig zijn als er ook een bushalte zou komen voor de bewoners van de nieuw gebouwde huizen en appartementen en ook voor de mensen van en rondom de Weurtseweg.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Gisteren heeft de wijkregisseur u een bericht gestuurd in reactie op uw e-mail met de vraag naar de stand van zaken. Via ROCOV is het verzoek bij een collega neergelegd. Zodra er meer informatie bekend is, hoort u van ons.

Reacties

Goed initiatief! Bushaltes Havenweg en Ferry Portier straat liggen erg dicht bij elkaar omdat de halte Ferry Portier uiteindelijk ver ten oosten van die straat is komen te liggen. Is niet logisch gepland; jammer.

Antwoord

Fantastisch initiatief. Goed dat er iemand is die namens iedereen opkomt voor de belangen van de wijk. Ik hoop dat de halte er spoedig komt, zodat we niet elke keer de auto hoeven te pakken.

Antwoord

Prima idee,gewoon nodig voor ons allemaal!

Antwoord

Ik ondersteun dit idee van harte, geef ook aan dat ik deelneem, maar zie mijn naam niet bij de deelnemers vermeld. Waarschijnlijk wordt e.e.a. wel opgeteld bij het aantal dat bovenaan bij "het hart" staat. Iemand anders deze ervaring ook en hoe eventueel te corrigeren?

Antwoord

Een heel goed idee. De logica van de ligging van de huidige haltes is ver te zoeken. Hopelijk kan deze halte dan ook voorzien worden van een bushokje, want daar ontbreekt het op dit moment nog node aan op de gehele route vanaf Nyma naar het station.

Antwoord

Aanvulling: Behalve dan natuurlijk bij de Nyma zelf, maar op de tussenliggende haltes sta je overal nat.

Antwoord

Extra halte -zoals verzocht - biedt noodzakelijke oplossing voor mobiliteit van de bewoners in het Krayenhofpark en de woningen en appartementen rond de Jan Nierathstraat.

Antwoord

Die bushalte gaat er komen!

Antwoord

Goed initiatief

Antwoord

Huidige halte niet logisch. Concentratie bewoning Koningsdaal zit immers dichterbij Jans Kloppenburgstraat.

Antwoord

Heel goed initiatief!

Antwoord

Graag blijf ik op de hoogte!

Antwoord

Ik sluit me hier helemaal bij aan!

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Prima idee!

Antwoord

Goed initiatief, sluit mij er graag bij aan!

Antwoord

Prima idee. Huidige locatie bij Nyma/Nimma niet logisch. Meeste (jeugdige) bezoekers komen daar toch met fiets o.i.d. maar zelden met o.v.

Antwoord

Helemaal eens met dit op redelijke argumenten gebaseerde initiatief.

Antwoord

Hallo, we hebben nog steeds niet vernomen of er een bushalte komt voor de bewoners Waalkroon en omgeving Krayenhoff.

Antwoord

Heel goed plan!

Antwoord

Goed initiatief! Verhoogt de mobiliteit en verlaagt autogebruik.

Antwoord

Prachtig initiatief! Met de bus naar de stad zal veel bewoners bewegen om de auto yhuis te laten!

Antwoord

Heel goed idee. Zullen met name veel ouderen heel blij mee zijn….

Antwoord

Helemaal eens met dit initiatief, vooral voor mensen die slecht ter been zijn

Antwoord

Ik heb de gemeente al eerder gevraagd of er een bushalte in onze buurt kan komen. Toen was het antwoord dat er een halte bij de brug zou komen. Deze is er inmiddels, maar dat is nog steeds ver lopen voor de meeste bewoners. Ik sluit me daarom graag aan bij dit verzoek.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 16-11-2022