Beweegroute Westerpark naar Wolfskuil

Er zijn in de wijk verschillende speeltuinen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is bewegen goed én leuk! Ons voorstel is daarom om in de Biezen (Westerpark) een beweegroute uit te zetten, zoals langs het kanaal in Lindenholt.

Er zijn in het Westerpark al een aantal voorzieningen aanwezig die verplaatst of geoptimaliseerd kunnen worden zoals Gymtoetsellen, een (hard)loop parcours, belijning etc etc. Dus de basis ligt er al.

Daarbij kan gebruik gemaakt worden van reeds bestaande elementen (bankjes, trappen, hekjes, klimrek etc) waaraan specifieke oefeningen met materialen.

Belangrijk is dat de oefeningen herkenbaar zijn en goed worden uitgelegd! Liefst met suggesties om het zwaarder of minder zwaar te maken. Iedereen kan de route dan op zijn eigen tempo en op eigen niveau afleggen. Je kunt tussendoor wandelen, rennen en misschien zelfs fietsen. Gezinnen kunnen het met hun kinderen samen doen of er, onderling of met anderen, zelfs een wedstrijd van maken. Het lijkt onsj dé manier om dichtbij huis actief bezig te zijn! Dit idee staat op de lijst om samengevoegd te worden met de Wolfskuil zodat de route langer kan worden met meer mogelijkheden!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te verwijzen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-11-2018

Leuk idee, er staat wel iets maar het is het nu inderdaad 'net niet'. Ik sport graag maar sla Westerpark hierdoor vooralsnog over.

Antwoord

Hoi ~Fiona. Als je het leuk vind, komen we graag met jou in contact om mee te denken. Je kunt mij mailen op voorzitter@wvow.nl Groetjes

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-05-2018