Facelift groenstrook Lenardstraat

Tussen de Faradaystraat en de Marie Curiestraat is een groenstrook met  speeltoestellen voor kleintjes.

Na 21jaar worden de speeltoestellen  niet of nauwlijks meer gebruikt door de kleine kinderen omdat deze hier niet meer wonen.

Het wordt nu gebruikt als trapveldje om te voetballen, tot overlast van de bewoners en het veroorzaken van zwerfvuil.

De wens en het idee is, om het speeltuintje te verplaatsen naar een andere locatie, waar men behoefte heeft voor speeltoestellen voor de kleintjes. 

Het is dan een mooie gelegenheid om de groenstrook een facelift te geven door het te herinrichten d.m.v. beplantingvan heggen en hoge struiken, zodat de groenstrook een betere uitstraling krijgt. En de indeling zo te maken dat het niet als een trapveld gebruikt wordt om te voetballen, en het voorkomen van zwerfvuil.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

De toestellen worden verwijderd en verplaatst. Heel even zal er dan niks staan, wat er natuurlijk een beetje raar uit ziet. De DAR streeft ernaar dit najaar het plantvak aan te planten, maar is daarbij natuurlijk afhankelijk van het weer.

De bewoners en ik hebben op 2-9 een akkoord bereikt. We hopen nog dit najaar tot uitvoering over te kunnen gaan. De speeltoestellen gaan eruit, er komt groen in.

Afgelopen maandag kreeg ik van bewoners groen licht om de speeltoestellen te verwijderen en het gemaakte conceptplan met planten/struiken uit te voeren. Wel nog met enkele wijzigingen.

Op 3 september 18.00 uur hebben de bewoners en ik een volgende afspraak met daarbij een schets en een overzicht van de geplande planten/struiken. U bent vanzelfsprekend allen van harte welkom.

Dhr Reuvers en ik spraken elkaar afgelopen maandag. Bij navraag door dhr Reuvers bleken daar meer bewoners bij te willen zijn geweest. We hebben daarom een nieuwe afspraak op woensdag 4-7 om half 6. Iedereen is welkom. Ik zie u daar graag ter plekke.

We hebben over twee weken een afspraak om een en ander door te spreken. Als speeltuinen niet meer gebruikt worden, dan is dat zonde. We bespreken graag wat de bewoners wel als nuttige invulling van de openbare ruimte beschouwen.

Ik bespreek jullie wens volgende week met mijn collega's van Spelen.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Er staat op de site dat er 12 projecten in uitvoering zijn in Grootstal. Echter er zijn er slechts drie stuks zichtbaar. Waar zouden de anderen zijn? Helaas geen contactformulier op de site anders had het daarheen gekund.

Antwoord

Beste Jan, goed dat u de vraag stelt. We zijn direct op onderzoek uit gegaan. In de module informatie staat inderdaad dat er 12 projecten in uitvoering zijn. Daarmee worden de drie actuele en negen gearchiveerde projecten bedoeld. De gearchiveerde projecten zijn reeds uitgevoerd. U vindt deze projecten wanneer u in de module in uitvoering filtert op gearchiveerde projecten. Achter de schermen werken we continue aan het verbeteren van de website. Uw opmerking over het aantal projecten en het contactformulier worden meegenomen in de evaluatie.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 07-09-2018

Plant zelf wat stekkies met een paar buurtbewoners, kom je gelijk bijelkaar.... want dat willen we zoo graag. En die speelspullen kunnen dan naar de heiweg die mensen knappen dat graag zelf op voor hun kinderen want ze vinden dat ze speeltuintjes te kort komen daar. Hoeft dus geen cent gemeentegeld te kosten, kunnen wijkbewoners helemaal zelf doen en kan volgend jaar gemeentebelasting een stuk omlaag.

Antwoord

Verplaatsen is soms moeilijker dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Ik neem mijn collega van Spelen mee naar de afspraak. Hij zal bekijken wat er nog kan met de speeltoestellen.

Antwoord

Dag Frans,Wat een goed idee om speeltoestellen die niet meer gebuikt worden te hergebruiken! Als ze nog veilig zijn tenminste. Ik ga een idee plaatsen voor een speellint in de wijk. Mogelijk zou een deel van de toestellen daarvoor ingezet kunnen worden? Wie is de eigenaar van de speeltoestellen? Gemeente of een woningcorporatie?

Antwoord

Dag Mieke, De eigenaar van de speeltoestellen is de gemeemte. Het beste is contact op te nemen met Inge van de Hoogen, zij is wijkregiseur openbare ruimte van de gemeente. (i.van.den.hoogen@nijmegen.nl). Mieke, het is misschien beter om eerst een wijkplan in te dienen. groeten, Frans

Antwoord

Dag Frans, gelijk met de reactie op jouw bericht heb ik een idee voor een speellint in de wijk op Mijn Wijkplan gezet. In ieder geval mooi dat de gemeente eigenaar is - dat maakt het misschien wat gemakkelijker.

Antwoord

Dag Mieke, ik heb jou wijkplan gelezen en vind het een goed initiatief en hoop dat het wijkplan uitgevoerd kan worden. groeten, Frans

Antwoord

Correctie, de groenstrook is niet Lenardstraat maar de Faradaystraat.

Antwoord

Hoi Frans, kom zelf uit naast gelegen Haterse Hei (Heiweg) en was op zoek naar wat er allemaal aan speelvoorzieningen in de wijk/buurt aanwezig waren. Deze (speel)plek is inderdaad erg toe aan een grondige facelift. In ieder geval nodigt de huidige vorm zeker niet uit tot spelen. Zelf zijn we op zoek naar een geschikte speellocatie voor de in rap tempo groeiende hoeveel kinderen op de Heiweg. Ik ben daarom groot medevoorstander met je voorstel om op een andere locatie een moderne speelgelegenheid te realiseren. Bij voorkeur zodanig gepositioneerd dat er optimaal gebruik gemaakt van kan worden door zowel Grootstal als bewoners aan de Heiweg uit Haterse Hei. Wij zijn bereid om actief bij te dragen aan het onderhoud. Helaas kan ik als Haterse Hei bewoner je idee niet liken.

Antwoord

Hallo Thijs, bedankt voor je reactie. Volgens het wijkbudget 2018 is er 37.000 euro te besteden. Ik hoop dat Inge v/d Hoogen (wijkregiseur) een budget vrij kan maken, voor de verplaatsing van de speeltoestellen naar de Heiweg en om de groenstrook aan de Lenardstraat een facelift te geven, zodat het wijkplan uitgevoerd kan worden.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 12-04-2018