NDW21: Wonen, ondernemen en ontmoeten

NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21) is het eerste project binnen Winkelsteeg. Met 500 flexibele en duurzame woningen die 15 tot 25 jaar op het terrein blijven staan, wordt NDW21 een volledig nieuwe wijk in Nijmegen.

De gemeente Nijmegen en woningcorporaties Talis, Portaal, SSH& en Woonwaarts werken samen aan dit bijzondere project om de wooncrisis aan te pakken. Na de beoogde 15 tot 25 jaar kunnen de woningen verplaatst worden naar een andere locatie. NDW21 krijgt dan mogelijk een andere invulling die past bij de situatie op dat moment.

NDW21 is een wijk voor onder andere jongeren, studenten, starters en mensen die met spoed een woning zoeken. Woningen die met name zijn bedoeld voor kleinere 1- en 2-persoonshuishoudens. NDW21 wordt een inclusieve buurt: iedereen is er welkom en mensen hebben oog voor elkaar. Ook mensen die extra zorg en begeleiding nodig hebben, kunnen hier komen wonen. Verder is er ruimte voor een aantal mensen om zelf hun huis te bouwen.

De nieuwe stadsbuurt, tussen het centrum en Dukenburg, wordt méér dan een plek om te wonen. Er komen ook kleinschalige voorzieningen, ontmoetingsplaatsen, werkruimtes en ateliers. Zo werken partijen samen aan een prettige en levendige plek om te wonen, te ondernemen en te ontmoeten. De verwachting is dat de eerste woningen in 2023 worden opgeleverd.

Via www.ndw21.nl kunt u de ontwikkelingen over NDW21 volgen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Aanmelden kan via de website: www.ndw21.nl
Voor vragen over het project kunt u mailen naar: NDW21@nijmegen.nl
Voor vragen over de huurwoningen: nieuwbouw@talis.nl

Contactpersonen gemeente Nijmegen
Henk van Ramshorst, projectontwikkelaar
Irene Wijnakker, projectsecretaresse

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 26-07-2022