Tegels eruit Groen erin!

Sinds juni ben ik tezamen met mijn vriendin woonachtig in het appartement aan de Molukkenstraat (204). We hebben een mooi uitzicht op de groenstrook aan de overzijde van onze woning. De inrichting van de T-splitsing en het trottoir voor onze woning kunnen naar mijn idee een stuk beter/groener/mooier. Op het trottoir parkeren nu vaak auto's, omdat het trottoir hier redelijk breed is. Hier is naar mijn idee genoeg ruimte om een groenstrook te plaatsen, met bijvoorbeeld wilde bloemen (zie ook bijgevoegde afbeelding 'molukkenstraat trottoir'). Hiermee ga je parkeeroverlast tegen, dragen je bij aan een groenere omgeving met meer biodiversiteit, verlaag je de hittestress, verhoog je de mate van waterafvoer bij hoosbuien en bovenal maak je de omgeving aantrekkelijker.

Ditzelfde kan mijns inziens gedaan worden op de T-splistsing Molukkenstraat/Prof. Huijberstraat. De tijd die je nu nodig hebt om over te steken is gevaarlijk lang. Daarbij nemen fietsers en automobilisten vaak de binnenbocht waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. In de bijlage 'molukkenstraat T-splitsing' heb ik een voobeeld gegegeven waar het verkeerseiland geplaatst zou kunnen worden. Dit eiland zou dan kunnen dienen als veilige tussenstop. Maar ook een border met bijvoorbeeld wilde bloemen kan aansluitend worden gemaakt. 

Zelf ben ik werkzaam als junior projectleider in de Openbare Ruimte voor StoutGroep BV. Het llijkt me erg leuk om eens in gesprek te komen om het plan toe te lichten en te bespreken wat de mogelijkheden zijn, de omgeving hier is al erg mooi. Maar kan altijd mooier! Daar wil ik graag aan bijdragen. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Afgelopen december hebben wij u een mail gestuurd om contact met ons op te nemen. Graag komen wij met u in contact om het idee te bespreken. 

Beste Max, dank voor het indienen van uw idee. Wij bespreken uw idee intern. Door de vakantieperiode kan een antwoord langer op zich laten wachten, maar we komen er via deze pagina op terug.

Reacties

Na een jaar is er nog steeds niet op teruggekomen. Dat is een veelvoorkomend probleem op dit platform. Ik zie overal goede en mooie ideeën. Maar bij veel ideeën wordt gezegd dat ze er wat aan gaan doen of het gaan bespreken en vervolgens hoor je er niets meer van..

Antwoord

Er valt nog heel wat aan groen te winnen als de middenpartij van de Archipelstraat wordt aangepakt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-12-2021