Pingpongtafel Javaplein

Beste Gemeente Nijmegen,

wij zouden heel graag een pingpongtafel op het Javaplein willen hebben omdat heel veel kinderen en volwassenen in de Java–buurt heel erg van pingpongen houden!

(Voor de ouderen ligt er al een jeu de boule baan, en een pingpongtafel zou er perfect bij passen.)

Groetjes van:

Thijs ten Hoeve (10)

Javastraat 152 Nijmegen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoners, Gemeente Nijmegen en Speelplan zijn in gesprek met bewoners over de nieuwe inrichting van het speelplekje bij het Javaplein. Dit idee wordt meegenomen in het plan. 

Beste initiatiefnemer. Uw plan heeft inmiddels behoorlijk wat reacties opgeleverd. Dit lijkt me een goed moment om het plan verder uit te gaan werken. Ik weet dat er meer wensen in de buurt zijn rondom spelen/ontmoeten. Die zijn via een andere weg bij mij binnen gekomen. Ik zal deze bewoners met elkaar in contact brengen.

Beste initiatiefnemer, om uw wens uit te voeren is het belangrijk dat er draagvlak is voor het idee. Op dit moment heeft uw idee onvoldoende likes en/of reacties om verder uitgewerkt te worden. Om deze reden zal uw wens twee weken na dit bericht gearchiveerd worden. Denkt u dat er wel draagvlak is voor de wens? Vraag uw buurtgenoten dit te laten weten via MijnWijkplan.

Reacties

Beste Thijs, heb je nog lol? Het spijt me enorm voor je dat de argumenten tegen jouw nutteloze pingpongtafel nu al in de richting van een mogelijke rechtzaak gaan. Dan krijgt onbewaakt spelen – zo’n gouden moment uit de kindertijd – opeens een hele andere dimensie (wel spannend trouwens!). Maar misschien moet je tegenwoordig al op jonge leeftijd kennis maken met de soms irrationele wereld van volwassenen om later overeind te kunnen blijven. Ik raad je wel aan altijd met een kritische blik naar alle voors en tegens te kijken. Google maar eens naar een foto van dat pleintje van de Buut, en je weet wat ik bedoel. Maar Thijs, serieus, vraag/smeek de gemeente om snel een beslissing te nemen (na 2,5 jaar..), want alle redelijke en onredelijke argumenten liggen nu wel op de (pingpong) tafel, en het wordt er niet gezelliger op. Wat ik echt ontzettend betreur. Speel-ze.

Antwoord

Beste Thijs, Ten eerste wil ik je zeggen dat ik jou en andere kinderen een pingpongtafel gun.Maar wel op een andere plek. Ik zal je zeggen waarom ik het niet fijn vind wanneer er een pingpongtafel en speeltoestellen op het Javaplein zouden staan. Aan het Javaplein wonen vooral oudere mensen zonder kinderen, een groot deel van deze mensen woont in een bovenhuis, en aangezien kinderen, met name jonge kinderen, bij het spelen veel geluid /lawaai maken en ook het geluid van het telkens ketsende pingpongballetje op den duur voor geluidshinder/-overlast zorgt ben ik er op tegen. Vooral de mensen die in een bovenwoning wonen zullen erg veel last krijgen van dit geluid, juist omdat geluid de eigenschap heeft om naar boven te stijgen. Omdat de woningen op het Javaplein in een soort van kom vorm om het plein heen zijn gebouwd kan het geluid niet makkelijk weg en blijft het als een soort echo hangen tussen de huizen. pag 1.

Antwoord

In een ander deel van Nijmegen-Oost, bij de lagere school de Buut was ook zo'n pleintje, de mensen die daar omheen wonen hadden erg veel last van het geluid van spelende kinderen. De bewoners zijn toen naar de rechter gestapt en die heeft bepaald dat er sprake was van geluidoverlast voor de bewoners en dat dit moest stoppen. pag 2.

Antwoord

Wat gelukkig wel heel fijn voor jou en andere kinderen is, is dat jullie heel dichtbij het speeltuintje wonen dat aan de Oude Groenewoudseweg ligt, nog geen 40 meter van het Javaplein vandaan. Dit speeltuintje zou de gemeente kunnen uitbreiden met een pingpongtafel en enkele speeltoestellen met een hekje eromheen voor de veiligheid en tegen de hondenpoep. Ik neem aan dat het voor jou geen probleem zal zijn om 40 meter verder te lopen, ook voor de ouders met hele jonge kinderen zal zo'n afstand ook geen overbrugbaar probleem zijn. Verstandige ouders weten immers dat zij hun kleine kinderen natuurlijk geen moment onbewaakt kunnen laten spelen. Vroeger was er in het parkje aan de Lombokstraat ook een speeltuintje met een hek eromheen, daardoor konden de kleine kinderen er veilig spelen. Dit parkje zou ook nog een keus kunnen zijn, en ik denk dat de geluidshinder daar minder sterk zal zijn, omdat er meer ruimte is tussen de huizen, en er wonen daar ook sowieso minder mensen. pag 3.

Antwoord

Aan de andere kant van de Archipelstraat is ook al een speelveldje voor de kinderen uit de buurt, daar zou dus ook nog een pingpongtafel neergezet kunnen worden en wat speeltoestellen.Wat dat betreft is er veel keus voor jou en andere kinderen in de direkte omgeving. Misschien moet je eens met Marie Louise Verschure spreken, zij woont bij jullie in de straat en werkt bij de gemeente Nijmegen als projectontwikkelaar. Zij weet hoe je ideeën in de stad kunt realiseren, het fijne is dat zij bij de gemeente heel veel mensen kent die kunnen helpen bij het realiseren van een pingpongtafel in het speeltuintje aan de Oude Groenewoudseweg, het parkje aan de Lombokstraat of het speelveldje aan de Balistraat. pag 4.

Antwoord

Een pingpongtafel in de openbare ruimte is in Nederland een van de meest ongebruikte en nutteloze speelobjecten. Enkele tips aan de beheerders van onze schaarse openbare ruimte: - Een voetbaldoel zonder (vang)net plaats je niet voor een sloot, struweel of open terrein waar je de bal na elk schot moet ophalen/zoeken. - Een pingpongtafel plaats je niet in een omgeving waar de wind vat kan krijgen op de bal. In Nederland waait het praktisch elke dag te hard om fatsoenlijk gebruik te maken van een pingpongtafel. Zie de windmolens draaien. - Beton is een mooi product maar na twee winters neerslag en vorst zal de degradatie van het speeloppervlak zorgen dat de balletjes alle kanten op schieten. Ik heb prachtige herinneringen aan potjes pingpong. Op een windstille dag in de warme zon op de camping in Zuid Frankrijk.

Antwoord

Pingpongtafel op het Javaplein vind ik geen goed plan. De verkeers situatite rond het Javaplein is voor kleine kinderen gevaarlijk. Zeker ook het verkeer op De Oude Groenewoudseweg. Maar voor grotere kinderen en volwassenen mag het geen probleem zijn om op het Groene Perron te gaan pingpongen. (De kleintjes pingpongen toch niet). En laat het niet gebeuren om een hek rond het plein te plaatsen voor de "veiligheid" maar zorg dat het auto probleem en het te hard rijden aangepakt wordt.

Antwoord

Het beeld van een groen Javaplein met kinderen die verstoppertje spelen, vind ik een mooi beeld. Maar een pingpongtafel? Ik snap de aantrekkingskracht ervan, maar het geeft een heel andere sfeer, en geluid! Ik woon ( en werk) aan het Javaplein. Moet ik straks in de zomer mijn voorraam dichthouden en hopen dat het aanhoudende getik van pingpongballetjes op het tafelblad niet door de dubbele beglazing dringt? Ik lees graag.

Antwoord

Mirjam kan je jouw reactie op de andere site plaatsen want die wordt gebruikt en gelezen

Antwoord

Het beeld van een groen Javaplein met kinderen die verstoppertje spelen, vind ik een mooi beeld. Maar een pingpongtafel? Ik snap de aantrekkingskracht ervan, maar het geeft een heel andere sfeer, en geluid! Ik woon ( en werk) aan het Javaplein. Moet ik straks in de zomer mijn voorraam dichthouden en hopen dat het aanhoudende getik van pingpongballetjes op het tafelblad niet door de dubbele beglazing dringt? Ik lees graag.

Antwoord

Het Javaplein trekt nu alleen mensen voor het buurtfeest, de jeudeboulesbaan wordt amper gebruikt. Het zou veel beter benut kunnen worden door er iets te maken voor de vele kinderen in de buurt waarbij het groen blijft of zelfs wordt vergroot. Jammer dat er zoveel auto's staan. Met natuurlijke materialen kun je er echt iets moois van maken, voor kleine en wat grotere kinderen. Zonder dat je het helemaal vol zet, dat hoeft echt niet. Iets om in te klimmen, en het groen om je te verstoppen. De pingpongtafel is voor jong en oud een goed idee, zou echt leuk zijn. Voor het groene perron moeten kinderen een extra straat over waar bovendien veel te hard gereden wordt. En wat daar nu staat is weinig aantrekkelijk, er is amper iets te doen. Het open en groene Lombokplein mag van ons zo blijven. We voetballen er graag.

Antwoord

Wat zou het leuk zijn als het javaplein een upgrade krijgt! Waarbij de mooie bomen die er nu staan nog mooier uitkomen en er bijvoorbeeld mooie paadjes lopen onder de bomen door. Als een mooi parkje, nu zijn het vooral heel veel grote struiken. het zou heel leuk zijn als er wat houten ( natuur) speelmogelijkheden komen. Een Ping Pong tafel ( evt wat verstopt tussen het groen) zou heel leuk zijn voor jong en oud! Een paar bankjes in het parkje zouden het af maken!

Antwoord

Ik sluit me aan bij Maartje!

Antwoord

Het spijt me, maar ik vind een pingpongtafel foei lelijk en niet geschikt voor het Javaplein. Zou het een idee zijn om zo'n tafel in de buurt van de speelplek op het Groene Perron te plaatsen? En/of op het grasveld van Lombokstraat?

Antwoord

Ben het met Lise eens. Sowieso zonde om dit kleine stukje fraai groen te voorzien van toestellen. Er zijn immers plekken in de buurt die zich hier aanzienlijk beter voor lenen.

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Goed idee Thijs, Op het grote grasveld na op de Archipelstraat is er weinig speelruimte voor jullie. Heb je al je vriendjes en buren al gevraagd om dit idee te ondersteunen? Studenten vinden pingpongen ook leuk en wonen vaak met veel mensen in één huis. Ik zou langs de deuren gaan voor dit plan! Mijn steun heb je!

Antwoord

Goed idee !

Antwoord

Top idee Thijs superfijn voor iedereen ik hou heel erg van pingpongen

Antwoord

Top idee Thijs Voor alle leeftijden super leuk!

Antwoord

Veel kinderen in de pingpongleeftijd in de omgeving (met weinig tot geen speelmogelijkheden), en nog veel meer kinderen die de komende jaren in die leeftijd gaan komen (met dito weinig speelmogelijkheden). De kinderen spelen hierdoor grotendeels op straat, wat niet altijd even veilig is. Laat dus maar komen, die tafel.

Antwoord

Goed idee!!

Antwoord

Super goed idee!!

Antwoord

Mooi idee, lijkt me leuk om af en toe te pingpongen

Antwoord

Goed idee Thijs!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-08-2019