Kloostertuin Galgenveld

Aanplanten van tenminste 1- liefst 2 grotere bomen.

In de  kom van de resten van de kapel, aanplanten van grotere struiken die tegen een stootje kunnen. Waar kinderen zich onder kunnen verstoppen en hutjes kunnen maken (Rododendron), maar die evengoed een groene uitstraling behouden. 

Meerdere zitplekken met tafel, waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Speelgelegenheid voor de kinderen in combinatie met bewatering van het groen: een pomp (grondwater) met waterbaan, liefst natuurlijke uitstraling met uitgeholde boomstammen.

Pogingen de boom die er nu staat te redden, met verbeteren van de grond en bewatering van de boom

Huidige grasveldje herstellen en aanvullen met beplanting. Het is wel gewenst de ondergrond te verbeteren.

Beplanting die tegen een stootje kan, deels winter groen, verschillende kleuren groen, deels met bloesem, zodat jong en oud plezier beleeft aan deze ruimte.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Uw vraag voor extra bomen wordt opgenomen in het zogeheten bomenplan. Het wordt gebiedsgericht aangepakt en er wordt dan gekeken wanneer uw locatie hieronder valt, dit is nog niet helemaal in beeld.  

Zodra er meer informatie is, nemen wij contact met u op via de mail. 

Beste initiatiefnemer, 

Wij hebben het verzoek voor extra bomen bij onze bomenadviseur ingediend. Zodra er meer bekend is hoort u van ons. 

Reacties

Prachtig idee. Juist een klein eenvoudig waterpunt met evt. een klein stroompje om in te spelen. Natuurlijk materiaal nodigt vaak uit tot rustig en fantasierijk spel. Geen grote speeltuin met allerlei toeters, bellen en glijbanen, maar kleinschalig, groen voor ontmoeten voor jong en oud met de allerkleinste er bij in het parkje en de grotere op het schoolplein. Met een waterpunt kunnen we het groen wellicht groen houden. Het huidige groen is vooral verdroogd. Ik ben niet bang voor extra zooi/modder. Gespeeld wordt er sowieso op en rond het pleintje. Veelal door juist wat kleinere kinderen. De grotere vinden hun bestemming vaker op het schoolplein. Juist een mooi goed aangelegd punt is, zal denk ik uitnodigen voor rustig en netter spelen op een daarvoor bestemde plek (i.p.v. nu een verdroogd hoekje met toevallig wat zand). En m.i. kunnen de ouders van de kinderen er op toezien dat er geen grote modderbende ontstaat :)

Antwoord

Groen, groen en nog eens groen. Dat is dat wat mij betreft het idee bij het park en zou ik heel blij mee zijn. Banken natuurlijk ook heel gezellig. Speeltoestellen en een waterpunt wat mij betreft niet doen. Er zijn hier in de buurt voor de kinderen veel mogelijkheden om te spelen, de toegevoegde waarde van toestellen en een waterpunt (wat waarschijnlijk voor veel zooi zorgt) zie ik niet en geen voorstander van!

Antwoord

we hebben een prachtig park wat meer groen nodig heeft en een leuke plek om samen te komen in de vorm van bankjes Speelvoorzieningen zijn er genoeg op het schoolplein van de montessorien en als kindjes zelf met speelgoed in parkje gaan zitten helemaal oké, maar geen vaste speeltoestellen/waterpompen/waterspeeltuin daarvoor hebben we in Nijmegen de prachtige speeltuin DE LEEMKUIL en de achtertuin!

Antwoord

onze buurt beschikt al over een royaal aanbod van speelmogelijkheden. Het schoolplein voorziet in speeltoestellen voor alle leeftijden. Dus liever geen speeltoestellen/ waterbaan en of waterpunt wel een leuk aangeplant park met mooie bankjes . Om samen te komen .Dit zou top zijn .

Antwoord

Ik ben geen voorstander van een "speeltuin". Het blijft dan een voorziening voor een beperkt gedeelte van de directe buurt terwijl een ander gedeelte echt wel last kan ondervinden. Gevaar op hangplek en binnen 10 jaar is zo'n speeltuin overbodig. "Gevaar" bestaat dat de Montessori-school/ouders/kinderen dit gaan gebruiken voor tijdens en na school en derhalve overlast gaan veroorzaken

Antwoord

Helemaal met het idee van Brigitte eens! Ons gezin is voor een mooie, groene gemeenschappelijke Kloostertuin waar jong en oud van kan genieten. Dus veel verschillende groen beplantingen, liefst ook met bloeiers en bloesem, een plek om samen te komen (picknicktafels), mooi gras, en ook een waterpunt/ speelgelegenheid waar kinderen op een natuurlijke manier met water en zand kunnen spelen én dat direct voor bewatering kan zorgen.

Antwoord

Heel leuk idee Brigitte, mooi als er op deze manier ook aan de allerkleinste wordt gedacht. Dan is het park echt voor iedereen.

Antwoord

Leuk idee, waterput met baan heb ik ook geliked. Onze kinderen en volwassen hadden in Lent (spanjestraat) altijd veel plezier hier mee!

Antwoord

Er zijn veel jonge kinderen in de wijk die in dit plan lekker buiten samen kunnen spelen en ravotten.

Antwoord

Ik ben niet voor een aparte speelplek voor kinderen. De kloostertuin is van en voor iedereen, groot en klein. Dat vraagt flexibel gebruik. Daarom pleit ik voor een onverdeeld groen karakter zonder vaste objecten (speeltoestellen, zandbak, barbecue etc.). Bovendien beschikt onze buurt al over een royaal aanbod van speelmogelijkheden. Het schoolplein voorziet in speeltoestellen voor alle leeftijden. En waar kunnen kleintjes nog op straat rondwielen of de weg vol kalken met stoepkrijt? Een eenvoudig waterpunt juich ik wel toe – zonder waterbaan. Een pomp mag van mij op de driehoek in het midden. Met een gietertje, poppenbadje of waterpistool (en onbegrensde fantasie) bouwen peuters dan wel hun eigen zomerfeestje.

Antwoord

Geen speelgelegenheis ajb

Antwoord
Idee is ingestuurd op 25-03-2022