'Hortus Civitatis' Bloemen en kruidenweide met Wandelroute

Initeractief kunstproject: 'Wandelroute als kabinet van de soorten'.

In stadspark 'Groene perron' zijn vele mogelijkheden om de biodiversiteit van verschillende soorten bloemen en kruidenplanten te helpen vergroten. Met een goed doordacht ecologisch maaibeheer van de gemeente Nijmegen, kunnen wilde Geurende Bloemen en Kruidenplanten volop groeien en bloeien in het stadspark.Daardoor ontstaan langzaam maar zeker een mooi bloemenweide als een groot levend kunstwerk. De werkgroep werk nu samen met betrokken buurtbewoners om met Romeins bloemen zadenmengsel van de firma Biodivers te gaan inzaaien. Het leuke van het Wandel kunstproject is dat er voor jong en oud plantenkennis opgedaan kan worden vanuit het Romeins verleden. Met de wandelkaart-route als 'Kabinet van de soorten', worden alle groengebieden,stadsparken en groenstroken met alle bomen, speciaal aan elkaar gekoppeld als een grote 'Groene corridor'. Er wordt ook in het stadspark een speciale ligbank- plek gerealiseerd, waarbij de wandelaars rondom de geurend kruiden en bloemenplanten kunnen uitrusten en ook languit kunnen gaan liggen. Dit alles om de geurbeleving vanuit het Romeins verleden optimaal te kunnen ervaren en beleven.

Graag willen wij houten lig- zitbankjes realiseren tussen de geurende Romeinse bloemen en kruidenplanten in het bloemrijke grasland van het stadspark.

Initiatief Beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen van werkgroep 'Hortus Civitatis'

Website:museumromeinseflora.nl

Feedback van de gemeente

Beste Boudewijn, 

Zoals telefonisch besproken laat het wijkbudget op dit moment niet toe om een speciale ligbank- plek te realiseren. Groenprojecten hebben voorrang. Mogelijk dat er in het najaar wel een mogelijkheid is. Ik neem dan contact met u op. 

Beste Boudewijn, dank voor het indienen van het idee. Ik bespreek het intern, zodra er nieuws is neem ik contact met u op. 

Reacties

Idee is ingestuurd op 02-03-2024