Groenstrook stoep Fransestraat?

Telkens als ik een ommetje maak vanaf mijn huis (St. Annastraat) loop ik over de relatief brede stoep van de Fransestraat. Wat zou het mooi zijn als van de ongeveer 3 meter misschien 1 meter kan worden omgetoverd tot een mooie groenstrook? Neem als voorbeeld een kijkje in de Stijn Buysstraat.

Zijn er (aangrenzende) bewoners die hier ook enthousiast van worden? Ik woon zelf niet in de Fransestraat maar kan wel helpen met bijvoorbeeld stenen eruit halen, planten, etc. 

Plaatje laat een gedeelte zien van de Fransestraat, maar afhankelijk van het aantal bewoners dat interesse heeft, kan het ook op andere en/of meer plekken in de Fransestraat.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners, 

Samen met de groenadviseur en de initiatiefneemster hebben we de locatie bekeken. 

De mogelijkheid voor extra vergroenen is om de boomspiegels te vergroten. Deze worden al deels door bewoners onderhouden. Om deze vakken uit te breiden zal er een participatieovereenkomst opgesteld worden. De gemeente levert eenmalig beplanting. 

Het betreft een uitbreiding van het groen zonder dat het verkeer er last van heeft. Ook parkeren wordt hiermee niet erg bemoeilijkt.

De stoep in de bocht bij de kapper kan ook vergroend worden. Dit stuk blijft in beheer van de gemeente.

Het is belangrijk dat dit idee ondersteund wordt door de buurt/buurtbewoners. Wat vindt u van dit idee? Wie wil er meehelpen met het onderhoud? Laat het weten in de reacties.

De gemeente heeft goed contact met de initiatiefnemer van het idee. In januari zullen de mogelijkheden met de groenadviseur op locatie worden besproken. 

Beste Mvr. Haringa, dank voor het indienen van dit idee! Leuk dat u meedenkt in de wijk. Op 1 januari start de nieuwe Groenopzichter voor Nijmegen-Oost. Wij zullen dit idee aan hem voorleggen. Probeer in de tussentijd draagvlak en hartjes te verzamelen!

Reacties

Idee is ingestuurd op 22-09-2021