Een hekje of hegje tegen het zwerfvuil

Op de zuidwesthoek van de overstortvijver Archipelstraat/Molukkenstraat staat een aantal containers. Daar wordt vaak afval naast gezet. Bij westenwind waaien er dan plastic zakken en allerlei rotzooi de vijver in. Miojn buurman en ik vissen dat er af en toe uit, want het is geen gezicht. De DAR noch Rioolbeheer doen daar iets aan.

Het zou reuze helpen als er een hekje of hegje gezet zou worden op het talud van de vijver achter de containers. Die houdt dan het ergste vuil tegen, wat de DAR of wij daar gemakkelijker kunnen weghalen dan wanneer we het uit de vijver moeten vissen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Criteria

1 / 1
Technische haalbaarheidstoets
€ 550,- / € 550,-
Financiële haalbaarheidstoets

Budget

  • Planten haagjes ter voorkoming van (zwerf-)afval in vijver

    In 2018
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Vanwege te weinig capaciteit worden deze hagen waarschijnlijk pas in januari 2019 aangeplant. 11-12-2018 JS

Wij snappen de noodzaak van deze wens. Ook wij vinden het belangrijk dat bewoners op een gemakkelijke manier kunnen meehelpen om het (zwerf-)afval op te ruimen (en niet uit het water hoeven te vissen). Extra ondersteuning vanuit wijkbewoners is daarom niet nodig. Wij planten deze heg aan waardoor zoveel als mogelijk wordt voorkomen dat het (zwerf-)afval in de vijver waait. Bedoeling is om de haag nog dit plantseizoen aan te planten. 21-11-2018

Hartelijk dank voor het delen van uw wens op MijnWijkplan. Zoals u kunt zien zijn er diverse wensen ingediend. Omdat we niet alle wensen uit kunnen voeren worden er keuzes gemaakt. Op dit moment wordt het idee van het vlinderlint en de ophaal-terugbrengplek (meeste ondersteuningen) uitgewerkt. U volgt deze plannen via de module in uitwerking. Als aan alle voorwaarden voldaan is worden deze plannen uitgevoerd en betaald van het wijkbudget voor 2018. Voor 2019 is er een nieuw wijkbudget. We kijken dan opnieuw welke wensen er leven in de wijk. Blijft u likes verzamelen om aanspraak te maken op het wijkbudget voor 2019? Dan hoeft u niets te doen, uw wens blijft in de wensenmodule staan. Als u wilt kan de wens ook verplaatst worden naar het archief. U kunt dit aangeven in de reacties op MijnWijkplan. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Samen maken we de wijk.

Eind mei wordt de balans opgemaakt voor de wijkwensen in uw wijk. Op basis van likes / papieren ondersteuningen wordt een keuze gemaakt welke wijkwensen voor wijkbudget in aanmerking komen en verder uitgewerkt worden. U hebt nog tot einde van deze maand de tijd om uw buurtgenoten likes te laten uitdelen op mijn wijkplan of eventuele ondersteuningen op papier af te geven bij de wijkregisseur. Ik wens u hierbij nog veel succes. Er zijn twee wijkwensen in Galgenveld die weinig likes hebben maar ondersteuningen op papier hebben verzameld. Zij staan nu op de 1e en 2e plaats: Groen Vlinderlint en ophalen-/wegbrengplek met verbreding pad.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes / likes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 21-11-2018
Idee is ingestuurd op 21-05-2018