buurtmoestuin aan de van Slichtenhorststraat

Het grasveld aan de Palembangstraat rondom het trapveldje bleek toch niet zo geschikt voor een moestuin.

We zijn begonnen met het gezamenlijk inrichten en onderhouden van een buurtmoestuin in de omgeving Indische buurt/van Slichtenhorststraat. We hebben de voortuin van het parochiehuis aan de van Slichtenhorststraat ter beschikking gekregen. We hopen dat er buurtbewoners met ons mee gaan werken. Behalve enthousiasme van bewoners denken we dat we nog het volgende kunnen gebruiken:
- omdat we hier om droge zandgrond zitten is grondverbetering op plekken waar geteeld gaat worden noodzakelijk. Mogelijk kunnen we gebruik maken van compost of stalmest, liefst biologisch. Snoei/bladerafval voor het zelf kweken van een compostlaag is ook welkom.
- houtsnippers voor het aanleggen van paden
- een bescheiden budget voor aanschaf van zaad/planten en andere benodigheden om alles te laten groeien
tuingereedschap kunnen we vanuit huis meenemen. 
Wie heeft er zin en tijd om mee te doen?

Meer informatie vind je op de website:https://galgenweitje.wordpress.com

Op het bord in de tuin staat wanneer er iemand komt werken

Meld je aan bij de blog op https://galgenweitje.wordpress.com/blog als je op de hoogte wilt blijven van alle activiteiten

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat leuk! Ik woon vlakbij en help graag mee. Groetjes, Elke

Antwoord

Beste Elke, Je bent welkom! Via galgenweitje@gmail.com kun je contact met ons opnemen voor afspraken wanneer we weer gaan werken aan de tuin.

Antwoord

Ik vind de plaats aan de Palembangstraat NIET goed omdat de kinderen daar vrijuit moeten kunnen blijven spelen. De plaats aan de Van Slichtenhorststraat is ideaal. Het is openbaar toegankelijk, nodigt uit tot deelname en het mes snijdt aan twee kanten want de tuin bij het parochiehuis was volledig verwaarloosd en wordt nu weer een aanwinst voor de buurt.

Antwoord

We zijn gestart met de aanleg van een moestuin in de voortuin van het parochiehuis aan de van Slichtenhorststraat. Op het bord in de tuin zal worden aangekondigd wanneer er wordt gewerkt in de tuin. Heb je belangstelling, kom dan even langs.

Antwoord

Een optie is ook om de ruimte rondom het trapveldje in de Palembangstraat te beplanten met fruitbomen en -struiken en de grond bij het parochiehuis te reserveren voor groente.

Antwoord

Inmiddels heeft de parochie Antonius van Padua de voortuin van het parochiehuis aan de van Slichtenhorststraat beschikbaar gesteld voor een buurtmoestuin.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-07-2020