Bomenplan Professor De Langen Wendelsstraat

Gemeente Nijmegen gaat in het najaar van 2024 nieuwe bomen en groen aanbrengen in het grasveld in de Professor de Langen Wendelsstraat. Dit is onderdeel van het Bomenplan. Samen met enkele omwonenden, is de afgelopen maanden gewerkt aan een voorstel voor de invulling hiervoor. Uitgangspunt daarbij was om extra bomen en groen te plaatsen, maar dat het veld ook nog goed gebruikt kan blijven worden door spelende kinderen uit de buurt en van de school.

Onder het kopje 'bestanden' vindt u het schetsontwerp dat in samenspraak met diverse omwonenden is uitgetekend en de verder uitgewerkte ontwerpen die daarop volgden.

De plannen zijn met geïnteresseerde omwonenden besproken tijdens een bewonersavond op 18 maart.

Over het bomenplan

Dit project is onderdeel van het Bomenplan. De gemeente plant vanuit het Bomenplan de komende jaren 1000 nieuwe bomen per jaar in de stad. Nijmegen is een prettige en aantrekkelijke stad om te wonen en bomen spelen daar een belangrijke rol in. Ze geven een mooie uitstraling aan straten en wijken en helpen om onze stad leefbaar en gezond te houden. Zo houden bomen water vast bij regen en geven ze schaduw bij hitte. Zo blijft onze stad een fijne plek om te wonen voor nu en later.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Ben heel benieuwd naar de presentatie Inloopavond op 18 maart 2024. Geachte heer Bram Lamberts Omgevingsmanager Bomenplan Helaas ben ik dan vanaf 18:00 uur verhinderd. Indien ik bij voorbeeld een uur éérder zou mogen komen, dan doe ik dat heel graag. Héél veel succes met dit immens grote Bomenplan in onze gemeente Nijmegen

Antwoord

Beste meneer Arts, Helaas zijn wij zelf ook pas vanaf 18:00 uur aanwezig bij de inloopavond, dus eerder komen is helaas niet mogelijk. Ik heb zojuist het voorlopig ontwerp geüpload op deze pagina. U kunt deze downloaden onder het kopje 'Bestanden' en dan rustig thuis bekijken. Eventuele vragen en opmerkingen kunt u vervolgens dan mailen naar bomen@nijmegen.nl. Wij komen indien nodig daarna dan zo spoedig mogelijk bij u terug met een reactie. Dank voor uw betrokkenheid!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-02-2024