Biologische bollen voor de vlinderlint-route Stadspark Groene Perron

In het stadspark 'Groene perron' en verderop gelegen Vlinderparkje met de ( 'Nijmeegse Vierdaagseboom' ) ; en het Javaplein parkje, liggen dit jaar weer nieuwe kansen om het 'Groene Vlinderlint' duurzaam verder te ontwikkelen met variaties uit diverse bloemsoorten.(Zo gaan wij ook in het komende vroege voorjaar, een groenstrook feestelijk inzaaien met inheemse bloemenzaadsoorten.Ook de 'Gele Morgensterren' komen in het arsortiment voor die afkomstig zijn van de firma Biodivers. Zie verder hun website www.biodivers.nl)

Het Javaplein-parkje bestaat dit jaar 100 jaar. Op 7 juli 1920 is er een raadsbesluit genomen om het parkje de naam Javaplein te geven.

Biologische Bloembollen

Met deze nieuwe invulling van de Biologische bloembollen aanplant kunnen ook Bijen in het vroege voorjaar op deze variaties en aantallen van bloemen optimaal profiteren. Via Naturalbulb.nl gaan wij met onze werkgroep 'Hortus Civitatis' de eerste 100 Biologische bloembollen sponsoren. Buurtbewoners kunnen ons eventueel meehelpen de bollen te poten in de Aarde.Zo gaat er naast een duurzaam Groene Vlinderlint Route ook een Bijenlint onstaan die door onze Stadsparken en Javaplein parkje zullen gaan slingeren. De hoeveelheid en aantallen stuks bloembollen aanplant, heeft ook te maken met de feestelijke renovatie van de nieuwe stadsbomen aanplant dit jaar aan de Sint Annastraat.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Boudewijn, wat een leuk initiatief! Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van uw wens hebben wij nog paar aanvullende vragen. Wat voor een bio bollenmengsel hebben jullie in gedachten en hoeveel m2 bollen zou het over gaan?

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 11-05-2020

Beste Lidy Groenen, Helen Franken, Inmiddels hebben wij meer dan 25 ondersteuningen binnen gekregen en deze naar het Stadhuis in Nijmegen overhandigd. Gezien de situatie en omstandigheden rondom de Corona kunnen wij nog geen datum vaststellen voor ons feestprogramma dit jaar voor de 100 jarig bestaan van het stadspark en met biologische bloembollen aanplant voor het Javaplein. Het ziet er naar uit dat het wellicht volgend voorjaar 2021 zal gaan worden. Voor iedereen alle gezondheid toegewenst. Werkgroep 'Hortus Civitatis'

Antwoord

De handtekeningen zijn goed binnengekomen. Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om ze aan Wijkregisseur Helen Franken te geven. Door de maatregelen rondom het Coronavirus is het voor mij niet duidelijk wanneer ik dit kan doen. Wens jullie en jullie naasten alle gezondheid toe.

Antwoord

Goed idee om bollen te planten, ik wil graag mee helpen.

Antwoord

Beste Lidy Groenen, Bedankt voor je positieve reactie. Voor de Biologische Bloembollen linten voor onze stadsparken gaat onze werkgroep 'Hortus Civitatis' voorlopig uit uit van een Groenstrook afmeting van 400 bij 2 meter. De Biologische bloembollen voor Bijen is te bestellen bij verschillende firma's en is op internet allemaal te vinden. Wij willen graag bloembollen aanplanten voor in het vroege voorjaar en biologische bloembollen aanplanten die voor de zomermaanden allemaal volop gaan bloeien. Buurtbewoners kunnen dit samen met ons feestelijk vieren door mee te helpen bij het aanplanten.

Antwoord

Bedankt voor uw reactie, we hebben nu een beter beeld bij uw wens. Om uw wens uit te werken is het belangrijk dat er draagvlak is voor het idee. Probeer zoveel mogelijk hartjes te verzamelen. Wanneer er voldoende ondersteuning is, wordt de wens verder uitgewerkt. Dan wordt gekeken of het plan technisch, financieel en beleidsmatig haalbaar is.

Antwoord

Beste Lidy Groenen, Inmiddels hebben wij een groot draagvlak van Wijkbewoners over ons initiatief . Zoals jullie inmiddels weten is dit jaar ook het 100 jarig bestaan van het stadsparkje- Javaplein. Wij willen dat met Wijkbewoners vieren. Er komt dit jaar naar het stadspark een groot zangkoor uit Groesbeek, die over de (Zon en de Natuur ) gaat zingen en een performance; 'Traan van de Zon' door José Geurts. Wij houden jullie op de hoogte en sturen naar jullie ook het feestprogramma toe.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-01-2020