Aanpassingen Fransestraat/Pontanusstraat

De afgelopen periode hebben diverse bewoners en ondernemers, uit de Fransestraat en Pontanusstraat, aan de gemeente laten weten zich te storen aan de rommelige uitstraling van de straat, de slecht verdeelde fietsparkeermogelijkheden en de soms beroerde doorgang voor voetgangers. Ook wordt de plek waar nu de groencontainer aan de straat kan worden gezet als niet handig ervaren.

Wij zijn op locatie gaan kijken en hebben deze signalen in onderstaand voorstel verwerkt. Omdat één van de zorgen gaat om de aanbiedplaatsen voor de groencontainer hebben we het voorstel vooraf ook aan de DAR gepresenteerd, zij zijn akkoord met dit voorstel. Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van de zorgen van uw buurtbewoners en van het voorstel om deze zorgen zoveel mogelijk op te lossen.

In de bijlage ziet u een plattegrond met plekken die allen met een letter zijn aangegeven. Graag vertel ik u per letter wat de verandering zal zijn.

A. Op deze plek zal het dubbelzijdige fietsenrek vervangen worden door een enkelzijdig fietsenrek. Het verkeersbord wat hier staat zal bevestigd worden op de lantaarnpaal. Op deze manier wordt ruimte gecreëerd voor een container-opstelplek.

B. Deze parkeerplek wordt opgeheven en opgehoogd tot trottoir. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor voorbijgangers om langs het terras te lopen.

C. Er zal een opschoonactie komen voor de overlast van wrak- en zwerffietsen in de hele Fransestraat. Er zal worden gevraagd aan bewoners om daar waar het kan fietsparkeervoorzieningen te treffen op eigen grond.

D. De parkeerplaats links en rechts naast de ondergrondse container wordt opgeheven en opgehoogd tot trottoir. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor voorbijgangers om langs het terras te lopen. Op de dan voormalige halve parkeerplaats zullen zes fietsrekken worden geplaatst.

E. Hier zal een opschoonactie plaatsvinden voor het verwijderen van de fietsrekken.

F. Hier zullen 10 fietsenrekken worden geplaatst tussen de trottoiroprit en de boomspiegel, waarbij rekening wordt gehouden dat er voldoende ruimte blijft voor een container-opstelplek.

G. Hier zal een dubbelzijdig fietsenrek worden geplaatst.

Reacties op dit voorstel kunt u tot 4 juli 2021 mailen aan wijkregisseuroost@nijmegen.nl onder vermelding van ‘Fransestraat’.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Idee is ingestuurd op 25-06-2021