Ontwikkelingen Fransestraat en Pontanusstraat

Beste bewoners van Galgenveld,

Er komen wat ontwikkelingen aan in de Fransestraat en de Pontanusstraat en daar breng ik u graag via dit nieuwsbericht van op de hoogte.

Al enige tijd zien deze straten in Galgenveld er wat ‘’rommeliger’’ uit. In de Fransestraat en de Pontanusstraat zijn bepaalde plekken niet meer goed zichtbaar en begaanbaar vanwege het aantal fietsen en fietswrakken dat daar staan. Daarnaast wordt de plek waar nu afval aan de straat kan worden gezet als niet handig ervaren.

Om deze redenen wil de Gemeente Nijmegen in overleg met de DAR wat veranderingen aanbrengen in de Fransestraat en de Pontanusstraat, zodat de wijk er weer wat fraaier uit komt te zien en het afval goed kan worden aangeboden.

In de bijlage ziet u een plattegrond van deze straten met foto’s die allen met een letter zijn aangegeven. Graag vertel ik u graag per foto wat de verandering zal zijn.

A. Op deze plek zal het dubbelzijdige fietsenrek vervangen worden door een enkelzijdig fietsenrek. Het verkeersbord wat hier staat zal verplaatst worden naar de lantaarnpaal. Op deze manier wordt ruimte gecreëerd voor een containeropstelplek.

B. Deze parkeerplek wordt opgeheven en opgehoogd tot trottoir. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor voorbijgangers om langs het terras te lopen.

C. Er zal een opschoonactie komen voor de overlast van wrak- en zwerffietsen in de hele Fransestraat. Er zal worden gevraagd aan bewoners om fietsparkeervoorzieningen te treffen op eigen grond (dit is een verplichting volgens de ODRN).

D. De parkeerplaats links en rechts naast de ondergrondse container wordt opgeheven en opgehoogd tot trottoir. Op deze manier ontstaat meer ruimte voor voorbijgangers om langs het terras te lopen. Op de dan voormalige halve parkeerplaats zullen zes fietsrekken worden geplaatst.

E. Hier zal een opschoonactie plaatsvinden voor het verwijderen van de fietsrekken.

F. Hier zullen 10 fietsenrekken worden geplaatst tussen de trottoiroprit en de boomspiegel, waarbij rekening wordt gehouden dat er voldoende ruimte blijft voor een containeropstelplek.

G. Hier zal een dubbelzijdig fietsenrek worden geplaatst.