Buurt(moes)tuin De Kamp

Vanuit De Broederij zijn we (ism het project "Van Tuin tot Bord) op zoek naar een plek in de wijk om samen met buurtbewoners een buurtmoestuin te realiseren. Een levendige plek om elkaar te ontmoeten, om samen de handen uit de mouwen te steken en dus om samen groente telen. Met de vers geteelde groente kan dan bijvoorbeeld elke dinsdag de buurtsoep gekookt (vanuit De Broederij). Ook kunnen de vrijwilligers bij Van Tuin Tot Bord dan elke donderdag een heerlijke gezonde maaltijd koken voor buurtbewoners, met groente uit eigen wijk.

Zou heel mooi zijn als dit ook in combinatie kan met bijvoorbeeld speelmogelijkheden voor kinderen. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden in wijk Grootstal-Hatertse Hei. Daar is Stadstuin De Groene Schakel gerealiseerd met hierin opgenomen een mooie grote moestuin.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • realisatie

    Jaarlijks, van 2021 tot en met 2021
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Direct aanwonenden hebben een brief ontvangen over het plan voor de buurtmoestuin. Deze brief is onder het kopje 'bestanden' op deze pagina te vinden. Als er onoverkomelijke en gemotiveerde bezwaren zijn tegen de aanleg van de moestuin dan kan je dit laten weten vóór 31 juli via wijkregisseurlindenholt@nijmegen.nl.

Leuk om te zien dat jullie al zoveel likes en handtekeningen hebben gekregen voor dit idee! We gaan het idee verplaatsen naar de volgende fase 'in uitwerking'. In deze fase gaan we inventariseren wat er nodig is om de moestuin te realiseren en gaan graag met de buurt in gesprek. Voor meer informatie over dit idee kun je deze pagina in de gaten houden.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op MijnWijkplan. Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Beste Gidy, super initiatief! Gaan jullie ook voor permacultuur en/of meerdere vegetatielagen? Ik help graag meedenken en meedoen. Woon zelf aan de Geerkamp en heb jarenlang tegenover de Broederij gewoond aan het begin van de Hoefkamp. Groetjes en succes, Henri Kerkdijk

Antwoord

Beste Henri,Dank voor je reactie. Leuk dat je meedenkt en mee wilt doen! Zullen even contact leggen via mail zodat we buiten deze website om iets kunnen afspreken? Ik ben te bereiken via info@debroederij.nl of via gidy.vangaans@vantuintotbord.nl Stuur jij mij dan een bericht? Gidy

Antwoord

Hoi Gidy,Ik heb je een privébericht gestuurd op de aangegeven emailadressen.Is het een idee om te kijken of we meerdere groenstroken in de wijk in beheer kunnen krijgen? Dat als alternatief voor een groot aaneengesloten stuk grond zonder bestemming in de wijk. Dat wordt namelijk een opgave.Ik ben zelf erg gecharmeerd van de ideeën van Mark Shepard die het heeft over een voedselsavanne in plaats van een voedselbos. Ik denk dat er kansen liggen om de doelen van de Gemeente tav een groenstrook, en jullie doelen, samen te laten smelten in (bepaalde) groenstroken in de wijk.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 15-03-2021

Een positief plan met een goed uitgewerkt idee. Omdat ik zelf moestuinder ben juich ik dit van harte toe.

Antwoord

Beste Henk, Dank voor je reactie. We gaan ook nog handtekeningen verzamelen in de wijk en hopen voldoende steun te krijgen zodat de gemeente samen met ons en wijkbewoners het idee verder kan uitwerken. Gidy

Antwoord

Ook wij ondersteunen dit initiatief.

Antwoord

Hoi Ineke, Dank voor jullie ondersteuning!

Antwoord

Hallo, ik steun dit idee van harte. De Broederij zorgt voor veel meer verbinding tussen wijkbewoners. Veel mensen maken gebruik van “Van tuin tot bord”. Als dan ook nog alle ingrediënten van een eigen moestuin kunnen komen is dat helemaal perfect. Als dit initiatief daarmee ook voor meer contacten in de buurt leidt dan is dat helemaal geweldig.

Antwoord

Dank voor de mooie woorden Peter!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-01-2021