Vergroening pleintje bij de entree parkeergarage Eiermarkt

De gemeente Nijmegen zoekt in samenwerking met de buurtbewoners mogelijkheden om de Eiermarkt ter hoogte van de parkeergarage Eiermarkt te vergroenen. Het idee is dat er aan beide zijden van de ingang van de parkeergarage bomen geplant gaan worden. Drie bomen rechts van de ingang (B1,B2,B3) en een boom links van de ingang (boom A).Rondom Boom A zal een klein parkje aangelegd worden dat onderhouden wordt door de bewoners. Enkele buurtbewoners gaan een ontwerp indienen en gaan zich buigen over de planten en struiken die geschikt zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Jaarlijks, van 2021 tot en met 2021
    project.budget.fields.is not assigned
  • Jaarlijks, van 2021 tot en met 2021
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Er is al contact met wijkregisseur Anne-Marie Cobussen over dit idee. Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Beste ondersteuners van het wijkplan vergroening van de Eiermarkt. Op dit moment loopt de uitbreiding van het parkje enige vertraging op, omdat de communicatie tijdelijk? stil ligt.

Antwoord

Beste ondersteuners van dit wijkproject, Zoals jullie hebben gezien zijn er inmiddels vier bomen geplant op de Eiermarkt. De solitaire boom is een Amberboom. Er is door de gemeente voor deze boom gekozen omdat deze boom goed tegen de warmte kan en in de herfst kleuren de bladeren prachtig rood. Enkele buurtbewoners gaan zich nu buigen over een parkje rondom deze boom. Dit jaar zal dat parkje nog aangelegd worden. Als jullie nog goede tips hebben proberen we die mee te nemen in de besluitvorming in overleg met de gemeente Nijmegen natuurlijk. Dank alvast voor alle steun en we proberen er iets moois van te maken. Harry Rodenburg

Antwoord

Ik ben benieuwd hoe de vergroening van het pleintje bij de entree parkeergarage Eiermarkt wordt.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 23-02-2021

Dank jullie wel voor alle reacties en hartjes. We staan zelfs qua populariteit op plaats 1. Het plan zal dan ook zeker uitgevoerd gaan worden.

Antwoord

Heel mooi initiatief!!

Antwoord

Helemaal mee eens, hoe groener hoe beter!

Antwoord

Helemaal mee eens, hoe groener hoe beter!

Antwoord

Goed initiatief. Helaas mag ik niet stemmen want ik woon in een andere wijk. Blijkbaar kan je alleen hierover beslissen als je in het centrum woont.

Antwoord

Dat wist ik niet Eugenie. Maar bedankt voor je steun. Dat helpt al.

Antwoord

Prima plan!

Antwoord

Hoe meer groen, hoe beter!

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord

Heel goed idee, hoe groener hoe beter, geef de natuur meer ruimte.

Antwoord

Toppie.

Antwoord

Heel mooi initiatief!

Antwoord

hartstikke goed idee!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 08-02-2021

Goed idee

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-01-2021