Vergroening Hertogstraat

Vergroening Hertogstraat en Hertogplein

De afgelopen tijd is er door samenwerking van Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, bewoners, ondernemers en eigenaren veel veranderd in de Hertogstraat. Er zijn diverse goede nieuwe ondernemers gevestigd, de straat is heringericht, diverse winkelpuien zijn opgeknapt en de sfeer is verhoogd door middel van street art en extra verlichting. Tegelijkertijd is het groen in de Hertogstraat en het Hertogplein een schaars goed, terwijl het investeren in groen steeds belangrijker wordt voor iedere binnenstad én ook voor Nijmegen (Green Capital). Daaraan willen de bewoners en ondernemers van de Hertogstraat graag bijdragen.

 Realisatie en onderhoud

In de Hertogstraat en op het Hertogplein willen ondernemers en bewoners extra groen realiseren in de openbare ruimte. Enerzijds door het aanbrengen van boomkorven, anderzijds door het aanbrengen van klimplanten op stalen staanders aansluitend op de staalkabels van de feest-/sfeer verlichting (zie verbeelding). Voor de realisatie van dit plan vragen de bewobers een financiële medewerking van gemeente Nijmegen. We maken samen met de gemeente een goed onderhoudsplan.

Resultaat

Groen heeft een positief effect op de leefbaarheid, klimaatbestendigheid en beleving van het gebied. Het verkoelt in de zomer, trekt bedrijven en consumenten, draagt bij aan de sociale cohesie en sfeer en verhoogt de waarde van het vastgoed. Een investering die ten goede komt aan diverse partijen in de binnenstad, zoals gemeente, bewoners, ondernemers en eigenaren van het gebied in de binnenstad.

Bewoners/ ondernemers Hertogstraat

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk en buurtbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 27-08-2019

Beste Jack, bedankt voor je interesse super leuk om het in de Mariken te plaatsen ben een fan van het blad. heb je een email gestuurd. mvg Nicole Leenders

Antwoord

Beste, Als redacteur van het Mariken Magazine, wijkblad centrum en benedenstad Nijmegen, ben ik benieuwd wat voor projecten de bewoners hebben aangedragen in het kader van het MijnWijkplan Nijmegen. Zodoende kwam ik uw initiatief tegen voor Vergroening Hertogstraat en Hertogplein tegen. Ik zou het leuk vinden uw project in ons bewonersblad voor het voetlicht te brengen. Hebt u hier bezwaar tegen? Zo niet: mag ik de tekst gebruiken die ter verantwoording van uw project op de website staat en heeft u wellicht foto's of ander beeldmateriaal (hoge resolutie) waarmee ik uw verhaal kan ondersteunen? Hoogachtend, Jack Fila (jacobusfila@gmail.com).

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-05-2019