De speelplek aan de Van Dulckenstraat wordt opgeknapt

Wij hebben de verschillende feedback punten verwerkt in het ontwerp. Via deze weg delen we met jullie het ontwerp wat wordt uitgevoerd in de wijk.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 09-10-2023

De rubberen tegels die nu in het speeltuintje liggen zijn makkelijk schoon te maken. Dat zal anders zijn met het schoonhouden van kunstgras. Krijg je ijs, chips, frisdrank etc. er gemakkelijk vanaf? Wij zijn blij met de kleinere draaischijf. Zeker wanneer die ‘s nachts voor minder geluidsoverlast zorgt dan de huidige.

Antwoord

Ik vind het er goed uit zien. Wellicht de schommels vernieuwen ipv een onhandige bandschommel. Een extra prullenbak zou ook geen overbodige luxe zijn zodat de oudere kinderen hun rommel kunnen opruimen. Het moet een speelplek zijn voor diverse leeftijden maar vooral veilig, laagdrempelig en schoon.

Antwoord

Onze dochter van bijna 11 komt hier regelmatig. Zij vindt het nieuwe combinatietoestel leuk, maar vooral dat de draaischijf weggaat, vindt ze erg jammer, de nieuwe draaischijf noemt ze kinderachtig en klein. Mag wat ons betreft (net als de andere reacties) ook meer gericht zijn op de wat oudere kinderen!

Antwoord

Ziet er op zich leuk uit, vinden onze kinderen (7 en 10 jaar oud). De geplande toestellen lijken zich vooral op jongere kinderen te richten. Mogelijk dat er nog een toestel in geplaatst kan worden dat beter aansluit bij de kinderen van 8+. Het kunstgras lijkt me een goede ondergrond. Is er verder nog een hoek vrij te houden om te voetballen?

Antwoord

Iedereen moet zich thuisvoelen in onze wijk, daarom sluit ik me aan bij de reacties dat er voor de 8+ doelgroep te weinig invulling aan de geplande speeltuin is gegeven. Dat lijkt een vergeten doelgroep mbt speeltuintjes. Positief dat er inbreng kan worden gegeven voor dit soort plannen. Wij zijn dan ook heel erg benieuwd of er met deze veelvuldige en gelijksoortige kritische punten iets wordt gedaan. Groet, Dave

Antwoord

Ik ben ook erg teleurgesteld in dit idee. De glijbaan is super klein en het nieuwe draaitoestel ook. Het lijkt ook op een kleuter speeltuin terwijl er ook veel 8 plussers komen van mij mag er wel een toestel komen voor de kleine kinderen maar dit is wel echt overdreven. Ik hoop dat het een beetje verandert wordt.

Antwoord

Ik vindt het idee een beetje kinderachtig. De meeste speel toestellen zijn voor 7 jaar en jonger en het is allemaal een beetje klein de glijbaan is echt voor 4 jarige en de band schommel lijkt mij best wel klein en jammer dat de schommels weg gaan want die waren best wel leuk en dat draai ding is echt mini dus ik hoop dat jullie het gaan veranderen

Antwoord

Namens mijn buurman Freddy stuur ik deze reactie. 'Ik vind het erg jammer dat de nadruk ligt op jonge kinderen. De nadruk zou wat mij betreft moeten liggen bij 5 tot 12 jarigen. Ook vindt ik de gekozen toestellen niet leuk, niet uitdagend. En uit ervaring spreek ik dat als je kunstgras met zand gaat leggen, de speeltuin een kattenbak wordt. De rubberen tegels die er nu liggen volstaan prima (moeten alleen schoongemaakt worden).'

Antwoord

Helemaal eens met de reacties hierboven! Mijn kinderen (6,9,12) komen hier ook graag en vinden het plan nogal kinderachtig. Het voorstel voor de nieuwe brandweerspeeltuin lijkt ook vooral op 2-5 jarigen te mikken, dus dan is er helemaal niks voor de 8+ers in de wijk op de uren dat het Kraaiennest dicht is. En 12+ is niet eens welkom daar, dus waar moeten die dan heen? Een extra boompje zou helemaal geen kwaad kunnen, met wat extra schaduw. Misschien is er plaats voor naast dat peuterglijbaantje/fietspad?

Antwoord

Ziet er op het eerste gezicht leuk uit! Onze kinderen vinden het een prima plan (5 en 7 jaar). Fijn dat er voor kleintjes een leuk toestel komt en ook voor de oudere kids een klimtoestel. De draaischijf vinden kinderen leuk maar geeft nu helaas veel geluidsoverlast. Wellicht dat er voor de oudere kids nog wel iets anders kan komen; andere schommels, een grote (stille!) draaischijf of iets dergelijks. Al met al belangrijk dat de speeltuin gebruikt kan worden door kleine en grotere kids.

Antwoord

Ook onze kinderen zijn teleurgesteld. Zij maken graag en regelmatig gebruik van de speeltuin met leeftijdsgenootjes (9+) Deze gekozen toestellen vinden ze niet leuk en niet uitdagend. Zij vinden het gekozen klimtoestel het leukst, de overige toestellen vinden ze alleen geschikt voor kleine kinderen en ook het feit dat je op de bandschommel alleen maar in je eentje of met z'n tweeen kan zitten wordt niet als leuk gezien. De bestaande twee schommels en de draaischijf zorgen er zeker wel voor dat kinderen met een aantal vrienden leuk kunnen spelen. Wij als ouders sluiten hierop aan. De speeltuin zoals hij nu ontworpen is, lijkt erg gericht te zijn op jongere kinderen. Terwijl deze speeltuin juist ook wat oudere jeugd (8 plussers) aantrekt.

Antwoord

Onze kinderen zijn erg teleurgesteld dat de draaischijf weg gaat. Het formaat dat ervoor in de plaats komt is wel heel erg klein. Met de glijbaan die ook minimaliseert lijkt het nu vooral op een speeltuin voor de kleuters, terwijl er ook heel veel tieners in de speeltuin komen. Natuurlijk gaat dit soms gepaard met geluidsoverlast, maar dit is veel minder storend dan het nachtelijke geluidsoverlast dat studenten in de wijk met regelmaat geven. Ze hopen ook dat de bandschommel groot genoeg zal zijn om met meerdere kinderen op te schommelen, aangezien er nu 2 schommels verdwijnen. Hier in ieder geval zeer verdrietige reacties van 2 grootgebruikers van deze speeltuin.

Antwoord

Mooi! Ook leuk dat er nog een extra groenstrookje in komt. Ik kijk van boven op het speeltuintje. Ik woon hier al lang dus ben er wel aan gewend dat het spelen met veel geschreeuw gepaard kan gaan. Dit (en stuiteren van ballen) lijkt te weerkaatsen tussen de huizen rondom en versterkt te worden. Voor mij is iig belangrijk dat de nieuwe “vloerbedekking” niet leidt tot méér geluid. Op het eerste gezicht zou ik denken dat kunstgras geluiddempender is dan de rubbertegels die er nu liggen, maar dat zou voor mij nog wel belangrijk zijn. Verder hoop ik dat de gebruikte kleuren groen (kunstgras én betonnen binnenrand van het speeltuintje) mooi aansluiten bij het natuurlijke groen rondom. Nu is de betonnen rand een kleur die in mijn ogen nogal vloekt met de omgeving en dat is jammer. Ik weet niet of het nog een optie is er boompjes in te zetten? Dit zodat de spelende kinderen wat meer schaduw hebben, het speeltuintje ligt nogal open in de brandende zon de hele dag.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-05-2023