Zonnebloempark opknappen

Het zonnebloempark is momenteel een park met alleen hoge bomen en platgetreden gras waar honden worden uitgelaten. Er staat een bankje maar je kunt er nooit in de zon zitten want door de hoge bomen is er altijd schaduw in het hele parkje. Hoe mooi is het nachtegaalplein opgeknapt, met veel bloemen en kleur, zitplekjes in de zon en verhogingen zodat het niet uitnodigt om als hondenuitlaatplek te gebruiken. Het zou fantastisch zijn als het zonnebloempark zijn naam eer aan gaat doen en een eyecatcher wordt in de kuul!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Succes!

Reacties

Ja dat zie ik ook graag gebeuren! Een rozenboogtunnel met bankjes zie ik voor me op het lange stuk? Veel bloemen en planten die het (bijna) hele jaar bloeien voor ons mensen om naar te kijken en voor de vlinders en bijen om in te wonen. Ik ben als bewoner van de wijk daarom voor verschillende onbespoten inheemse bloemen en planten om dat het niet goed gaat met onze bestuivers waaronder de bijen. Door bespoten planten te gebruiken sterven de bijen en de vlinders in de wijk als de planten eenmaal geplant zijn. Laten we meteen twee vliegen in één klap slaan door onbespoten inheemse planten daarvoor te gebruiken voor bijvoorbeeld een vlinder/bijentuin! Een grote biodiversiteit aan planten en insecten zorgt ook voor een balans voor het groen waardoor het minder ontvankelijk is voor ziekten en bodemverarming oa. Blijft het langer mooi en behoeft dan minder onderhoud!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitvoering op 17-12-2018

Goed plan! Al geef ik, net als Amber, ook om de bomen die er staan

Antwoord

Zeker een leuk idee! Maar ik hoop wel van harte dat de bomen blijven staan. Er zijn er al zo veel gesneuveld in de omgeving..

Antwoord

Een heel leuk idee! En waardevol voor de wijk. Mis ook iets om het aantrekkelijk te maken voor de vele kinderen die hier wonen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 01-03-2018