Vrienden van het Florapark, Dennis Dekkers

De mooiste uitkijkplek voor iedereen, deze mag groener en duidelijker aanwezig zijn.

Het plein om de molen is 20 jaar geleden aangelegd in een tijd dat alles praktisch moest zijn en er een ruimtelijk sfeer gecreëerd moest worden. De eigenaar van ‘t Sfeerhuys was blij met de parkeerplaatsen, de molenaar heeft ruimte nodig voor laden en lossen, de wijkbewoners die naar de kapel met de auto komen kunnen deze makkelijk kwijt, de hangjeugd maakt graag gebruik van het asfalt op het Bastion, enkele buurtbewoners hadden de ruimte nodig om met een aanhangwagen te keren en zo zijn er diverse redenen waarom de ruimte toen zo was ingericht.
Ondertussen is er veel onduidelijkheid gekomen waar nu wel auto’s en geen auto’s mogen staan. Het fout parkeren wordt kritisch in de gaten gehouden en zo nu en dan ook gemeld. 

Namens de vrienden van het Florapark zien we graag een herinrichting van het plein met Bastion om verschillende redenen:

- Duidelijkheid waar auto’s mogen parkeren.

- Tevens een fijne plek waar wandelaars even kunnen genieten van het prachtige uitzicht vd molen en van de "Kuil"

- Meer groen ipv het asfalt om zo een goede bijdrage te leveren aan steenbreek

- De hangjeugd (auto's) een gecontroleerde plek geven


Een eerste indruk heb ik in de bijlage mee verzonden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned
  • In 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Op 1 juli zal ik de balans opmaken dus probeer om nog zoveel mogelijk buurtbewoners uw wens te laten liken. Succes!

Reacties

Goed idee! Met veel bloemen en kruiden lijkt me leuk, misschien een insectenhotel? Is ook goed voor de dieren in de stad.

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 06-07-2018

Knapt het Rondeel van op. Ziet er wat knusser uit, dus zeker doen. Wel in de gaten houden of de overlast zich niet verplaatst naar ons, de molen. Dan moeten we daar maar weer wat anders mooi´s voor verzinnen. Graag ook opnemen, zoals besproken met Dennis, dat er vóór het kappelletje, door belijning een parkeerverbod komt tegen dichtzetten van de straat door bezoekers Sfeerhuis. De Witte Molen, Hans Titulaer

Antwoord

Geert Schiks, ik vind het een goede actie juist ook om overlast te voorkomen.

Antwoord

prima plan, brengt duidelijkheid in waar wel en niet geparkeerd mag worden, waardoor irritatie over 'verkeerd' geparkeerde auto's vermeden kan worden

Antwoord

Goed idee, het wird echt tijd dat het daar wat groener word

Antwoord
Idee is ingestuurd op 28-06-2018