vernieuwen Droomwand

Droomwand 2019 in de Wolfskuil.


Eind 2013 is de Droomwand gerealiseerd aan de muur van de Graafse brug met vrolijke, kleurrijke schilderijen door bewoners uit de wijk en groenbeplanting. Dit participatie-project is mede tot stand gekomen door de wijkraad en wijkbeheer van de gemeente Nijmegen.


Er zijn vele positieve reacties ontstaan van wijkbewoners en passanten buiten de wijk in het verleden en onlangs. Het voornemen is dan ook van de initiatiefnemers Droomwand om in mei 2019 de bestaande drie schilderijen te laten vervangen met andere afbeeldingen aan onderwerpen uit de wijk. In overleg met een tweetal medewerkesters van Bindkracht10 is er besloten om een aantal leerlingen van de Michiel de Ruyterschool te vragen om één nieuw schilderij te maken. Aan een aantal wijkbewoners met een verscheidenheid aan culturele afkomst wordt gevraagd om gezamenlijk een tweede afbeelding te realiseren. De bedoeling is om het derde schilderij te laten vervaardigen ook door bewoner(s) uit de wijk. De werkgroep heeft zelf een budget ter beschikking gesteld en is helaas niet toereikend voor het aankomend gebeuren, onderhoud, prepareren en materiaal. Vandaar dan ook dat er een beroep gedaan wordt op het wijkbudget.


Er is reeds al contact gelegd met de wijkraad Wolfskuil, de Wester, de wijkfabriek en wijkagent, allen reageren positief op het nieuwe initiatief.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Jaarlijks, van 2019 tot en met 2019
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 20-05-2019

Nicole Klein: je gaf aan betrokken te willen worden bij de organisatie. Hoe kunnen we je bereiken? Doe eventueel een briefje in de bus bij Graafseweg 126 of 128. Of stuur een e-mail naar apmbroeder@gmail.com

Antwoord

Beste Bas Roset en Sara Maass, Het heeft enige tijd geduurd om een reactie aan jullie te sturen, vanwege organisatorische redenen. Gelukkig kunnen we aanspraak maken op het wijkbudget, omdat we voldoende likes hebben ontvangen, ook jullie likes. We begrijpen uiteraard jullie mening over het grote huidige afbeelding. Door technische aspecten is het helaas noodzakelijk om alle afbeeldingen te laten verwijderen d.m.v. stralen, daarna betere ondergrond voor nieuwe afbeeldingen. Over 10 dagen wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd aan de werkgroep voor het grote schilderij, ook met afbeeldingen uit de wijk in een andere compositie. De 2 andere ontwerpen worden later verwacht. Het streven is om medio mei te kunnen beginnen met de werkzaamheden, wellicht enkele weken later.

Antwoord

Super om te horen dat het doorgaat. Heel veel succes met het ontwerp en de uitvoering.

Antwoord

Ik kijk vanuit mijn woning uit op deze schilderijen, dus zou graag op de hoogte gehouden willen worden van eventueel vervangende schilderijen. (Vooral het grote schilderij op de linkerkant)

Antwoord

Beste E. Jansen, Bij deze stellen wij u in kennis dat de ontwerpen voor de drie schilderijen nog in ontwikkeling zijn. Het definitieve nieuwe ontwerp voor het grote schilderij ook met afbeeldingen uit de wijk, wordt over 10 dagen gepresenteerd aan de werkgroep. De twee andere ontwerpen worden later verwacht. Gisteren maandag 1 april hebben we kunnen vernemen van de gemeente dat we aanspraak kunnen maken op het wijkbudget, gelukkig door voldoende likes, ook van u. Het streven is om medio mei te kunnen beginnen met de werkzaamheden, wellicht enkele weken later

Antwoord

Beste E. Jansen, op a.s. 20 mei om 20:00 uur is er een vergadering v/d/ werkgroep Droomwand. U bent bij deze daarvoor uitgenodigd bij mevr.A. Broeder Graafseweg 126. U kunt haar ook mailen op apmbroeder@gmail.como . Vriendelijk groet van G.Schiks.d

Antwoord

Sorry, ik was mijn naam vergeten bij het vorige bericht. Huub Mares

Antwoord

Prima idee om twee schilderijen te vervangen. Het eerste moet blijven, geeft een mooi beeld van de wijk. Wel opknappen/restaureren, omdat de verf afbladdert. Goed idee om een van de schilderijen te laten maken door kinderen, het andere door (creatieve) buurtbewoners. Het "Before I Die" bord moet ook blijven, maar is ook aan een opknapbeurt toe, omdat er zwakke plekken in zitten. Succes ermee.

Antwoord

Beste Huub Mares, Wat je aangeeft, het opknappen en restaureren van het grote schilderij begrijpen we. Door technische aspecten is het noodzakelijk om alle drie schilderijen te stralen en daarna met een kwalitatieve betere ondergrond voor de hechting, na het schildelen wordt er een sterkere vernislaag aangebracht. Het definitieve nieuwe ontwerp voor het schilderij wordt binnen kort gepresenteerd ook met afbeeldingen uit de wijk in een totale andere compositie.

Antwoord

heel goed zo blijft de wijk in beeld

Antwoord

Leuk plan

Antwoord

Leo, top dat je ook deelnemer wordt. Dus betrokken wilt worden bij dit project. Ik ben ook deelnemer, maar dat ook vermeld krijgen op deze site lukt me niet.

Antwoord

Goed initiatief, wat de aankomende jaren actueel moet blijven !

Antwoord

Maar, Bas, het raakt na al die tijd wel versleten ... dus er moet iets mee

Antwoord

In het regulier onderhoud van deze Droomwand is al voorzien in de exploitatiekosten. Daar is dus gewoon al geld voor. Deze subsidie verzoekt om geld om de Droomwand helemaal te vernieuwen. Zoals gezegd zou ik dat zonde vinden voor de grote beeltenis. De twee kleine zijn inderdaad aan een nieuwe invulling toe! Dus ik wens Geert veel succes met de uitvoering hiervan :)

Antwoord

Het zou jammer zijn als de breedste van de twee (die op zichzelf op het foto'tje staat), waarop de Wolfskuil in één plaat wordt samengevat, vervangen wordt door iets anders.

Antwoord

Ja, dat vind ik ook.

Antwoord

Beste Sara Maas en Bas Roset, Het heeft enige tijd geduurd om een reactie aan jullie te sturen, vanwege organisatorische redenen. Gelukkig kunnen we aanspraak maken op het wijkbudget, omdat we voldoende likes hebben ontvangen, ook jullie likes. We begrijpen uiteraard jullie mening over het grote huidige afbeelding. Door technische aspecten is het helaas noodzakelijk om alle afbeeldingen te laten verwijderen d.m.v. stralen, daarna betere ondergrond voor nieuwe afbeeldingen. Over 10 dagen wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd aan de werkgroep voor het grote schilderij, ook met afbeeldingen uit de wijk in een andere compositie. De 2 andere ontwerpen worden later verwacht. Het streven is om medio mei te kunnen beginnen met de werkzaamheden, wellicht enkele weken later

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-03-2019