Veilige route naar school, over het betonpad op de Floraweg

Wij willen graag een veiligere route voor iedereen die over het voetgangerspad van de Floraweg wandelt, en dan in het specifiek voor kinderen die naar IKC De Wieken wandelen. 

Als je over het betonpad wandelt van de Floraweg, steken de automobilisten zo het voetgangerspad over. Auto's vanaf de floraweg slaan hier af naar de molen, de looimolenweg in. Het is een onoverzichtelijke locatie, vooral ook omdat kinderen niet zien dat hier auto's kunnen afslaan, auto's rijden in principe over het voetgangerspad. Er is geen zebrapad. 

Doordat er lage struiken staan , zien automoblisten kleine kinderen en kinderen op een (loop)fiets niet lopen of fietsen, waardoor ze opeens opduiken, vooral als ze snel rennen of fietsen. 

Wij, als oudercommissie van het kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang van IKC De Wieken vinden het zeer belangrijk dat voor alle kinderen er een veilige route naar school is. 

Graag willen we dat er nagedacht wordt over wat we kunnen doen, dat automoblisten wandelaars beter in het zicht hebben en met een zebrapad altijd voorrang zullen verlenen. andere ideeen zijn meer dan welkom! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • In 2019
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 16-05-2019

Goed plan. Het is inderdaad erg onoverzichtelijk, er lopen veel kinderen en geeft daarmee en gevaarlijke situatie.

Antwoord

Lijkt mijn een prima idee , je ziet sommige kinderen er echt niet .Had er al jaren geleden moeten komen

Antwoord

Goed idde. Het is echt een gevaarlijk punt nu. Misschien dan gelijk ook een zebrapad bij de verhoogde kurising floraweg, papaverstraat, waar de promenade langs het florapark ophoudt.

Antwoord

Ja lijkt me een heel goed idee

Antwoord

Top idee! Erg gevaarlijk en onoverzichtelijk punt, terwijl daar dagelijks erg veel kinderen langskomen. Hopelijk wordt hier wat mee gedaan!

Antwoord

Toen onze kindeten kleiner waren heb ik vaak met de gedachte gespeeld dat hier iets mee moest richting de gemeente. Heel goed dat dit nu wordt opgepakt voordat er ongelukken gebeurd zijn. Ik hoop dat ze niet de bosjes weghalen, maar dat het voor automobilisten op de een of andere manier onaantrekkelijker wordt om die route te nemen.

Antwoord

Een heel goed idee!! Niet alleen voor kinderen die naar het IKC toe lopen, maar ook voor kinderen die de kinderboerderij bezoeken. Ik hou mijn kinderen daar altijd heel goed in de gaten, door de struiken zien automobilisten (en ook fietsers) ze heel makkelijk over het hoofd. Ik hoop dat deze situatie gaat verbeteren! Succes!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-12-2018