Plantenbak met bank

In de klaverstraat - ter hoogte van nummer 10 - staan betonnen paaltjes, om te voorkomen dat auto's parkeren. Graag zouden wij deze paaltjes vervangen door één of meerdere plantenbakken. Op deze manier vergroenen we de straat en zorgen we dat regenwater beter weg kan stromen. Er zijn meerdere buurtbewoners die het leuk vinden om het groen in de bakken te beheren/verzorgen.

We zouden de bakken graag combineren met bankjes (zie foto). Het is een plek waar veel kinderen spelen. Buurtbewoners staan hier vaak te praten en op hun kinderen te letten. Handig als er een bankje is waar ze even kunnen gaan zitten. 

Een bijkomende reden is de verkeersveiligheid in de straat. De plantenbakken zouden ervoor kunnen zorgen dat automobilisten afremmen, en hen ontmoedigen om de straat als doorgaande weg te gebruiken. Er ontstaan nu soms onveilige situaties met op straat spelende kinderen. 

Kortom, meerdere vliegen in één klap! We zijn benieuwd wat jullie van ons idee vinden. Reageer hieronder en/of plaats een hartje als je dit een goed idee vindt!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Leuk dat u de wijk wilt vergroenen! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Helaas legt de Gemeente Nijmegen geen plantenbakken (meer) aan. Wel wil de Gemeente meedenken in vergroening van de straat. Er wordt contact opgenomen met de initiatiefnemer.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 03-11-2021

Wat een goed idee, vergroening en ruimte voor sociale contacten. Dit idee is goed voor elke straat in de wolfskuil. Ook graag in de Papaverstraat.

Antwoord

Mooi idee: goed voor vergroening en goed voor de sociale betrokkenheid bij elkaar en de buurt!!

Antwoord

Een heel goed idee en de straat zal er zeker sfeervoller en veiliger van worden.

Antwoord

Mooi idee voor de wijk met het minste groen in de straten

Antwoord

Onze straat is erg gezellig en betrokken. Dit inititief zal de straat nog groener maken, en sociale interacties nóg meer bevorderen. Een super goed idee!

Antwoord

Ik ga alvast planten en bloemen kweken voor in de bakken :-)

Antwoord

Wat is eigenlijk het budget per wijk?

Antwoord

Super goed idee! En eigenlijk niet alleen voor onze straat maar ook voor de rest van de wijk!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-02-2021