Nieuw groen speeltuintje Ridderspoor

Dit is een vervolg op en verdere uitwerking van de plannen rond het vergroenen van het Ridderspoor. In dat plan staat o.a.: "Daarnaast ook het andere groen bij de speeltuin ... verbeteren."
Sinds de boomspiegels in de straat met enthousiasme zijn aangepakt, willen we nu ook graag verder met het speeltuintje in de straat. De groenzone rondom het speeltuintje is flink verwaarloosd. De planten die destijds zijn aangeplant bevatten flinke vlijmscherpe stekels en zijn ongeschikt om rondom een speeltuintje te staan.
Als bewoners van het Ridderspoor willen wij graag deze groenzone adopteren en gaan verzorgen. Ons plan is om daar een zintuigentuin van te maken met moestuin, smaaktuin, en een zone om planten te ruiken, voelen en horen. Een van de ideeen daarbij is een blotevoetenpad door de tuin. Daarnaast willen we graag achterin een compostbak bouwen voor tuinafval en (ongekookte) groenteafval uit de buurt zodat we de moestuin kunnen voorzien van onze eigen compost.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • prikstruiken verwijderen planten leveren en plantklaar maken

    Jaarlijks, van 2022 tot en met 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 21-02-2023

Het ziet er nog steeds super verzorgd en mooi uit! echt een weldaad om daar te zijn. Ook de kinderen spelen er met plezier!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 16-06-2022

Super mooi ziet het eruit, veel buren benoemen hoeveel kind vriendelijker de speeltuin is geworden!

Antwoord

Bedankt voor jullie geweldige ideeën, grote inzet en enthousiasme! Net wat de straat nodig heeft.

Antwoord

Echt een ontzettend leuk idee! Iedereen die ik erover spreek in de straat is enthousiast

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-05-2022