Extra parkeerplaatsen en auto-te-gast/ rood asfalt

In de komende periode gaat er veel verbouwd worden aan de achterkant van het station. Het kruispunt wordt momenteel aangepakt en ook het oude CWI gebouw zal plaats maken voor 450 nieuwbouw appartementen en 150 hotelkamers.

Vaak worden nieuwbouw appartementen gebouwd met minder parkeerplaatsen dan nodig. Gezien de huidige parkeerdrukte rondom de Koninginnelaan en het Nachtegaalplein, en de komst van de nieuwe appartementen, verwachten wij dat in de toekomst nog meer bewoners en bezoekers hen voertuigen in de aanliggende straten zullen parkeren, en wij onze eigen auto's nog minder kwijt kunnen.

Aan één kant van de koninginnelaan kun je momenteel de auto's parralel aan de straat in de lengte parkeren. Aan de andere kant kun je de auto's dwars naast de straat parkeren waardoor je meer auto's kwijt kan. Als men dit ook aan de andere kant doet, kun je meer parkeermogelijkheden creëren om overlast in de toekomst te voorkomen.

Een bijkomend voordeel is dat je de weg smaller maakt waardoor je een auto-te-gast straat kan maken met rood asfalt. Het huidige asfalt is bovendien in slechte staat en aan vervanging toe. Dit creëert meteen een wat verzorgder uitzicht in de wijk. Wellicht kan dit op langere termijn doorgetrokken worden naar de Floraweg (veiliger bij de basisschool), Pastoor Zegersstraat, Nieuwe Nonnendaalseweg, etc.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Op dit moment is de gemeente nog in een verkennende fase ten aanzien van fietsstraat Koninginnelaan. We nemen contact met u op.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-02-2024