Boom in de straat

Bij de herinrichting van de Korhoenstraat hebben toen de bewoners gekozen om geen boom voor hun huis te laten planten. Wij willen en dat zíjn veel mensen in de straat de boom graag wel graag. Aan de noordzijde van de straat staan al bomen en ter hoogte van ons huus is een grote ruimte. Het zou fijn zijn als een mooie boom deze ruimte  weer opvult.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Plaatsen boom

    Jaarlijks, van 2023 tot en met 2023
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Zojuist heb ik te horen gekregen dat de boom dit najaar wordt aangeplant.

Naar aanleiding van de brief die we onlangs rond stuurden, is besloten de boom te gaan plaatsen. Wanneer dit precies is, laat ik nog weten.

Bedankt voor uw idee. Ik geef het door aan de vakinhoudelijk adviseurs, zij komen er bij u op terug.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 24-08-2023

Deze straat en de omliggende straten zoals de Pluvierstraat/‘t Boerenlandje kunnen heel goed meer bomen gebruiken, wat een hitte. Goed initiatief!

Antwoord

Met alle respect, zien wij ook de meerwaarde niet zo van een extra boom in de straat. Blij met de huidige, meerdere (8?) bomen en ook het vele groen in de straat, maar in eerste instantie denken wij ook aan het parkeerprobleem. Uiteraard komt dit niet door de bomen en is dit een gevolg van de omliggende straten waar wel betaald parkeren is, maar het bemoeilijkt de situatie wel. Je bent in de praktijk al gauw twee plekken kwijt, want echt goed aansluiten is in de praktijk gewoon niet altijd mogelijk. Bovendien hebben wij bij vrienden in de Sperwerstraat gezien dat de bomen aan de straat, die de gemeente aan de weg hadden geplaatst (!), dusdanig waren gaan wortelen dat dit hun hele rioleringsysteem heeft doorboord met enorme schade tot gevolg. Gemeente liet het toen afweten en zij moesten uiteindelijk 1800 euro zelf betalen. Kortom; voor die ene boom extra in de straat zien wij het voordeel niet zo, op het aangezicht van de straat na.

Antwoord

Natuurlijk is een boom extra een goed idee.

Antwoord

Een extra boom in de straat vind ik altijd een goed idee, minder hitte, hoe meer groen hoe beter. Bovendien als ik eerlijk ben is het ‘parkeerprobleem’ wat mij betreft iets wat te maken heeft met dat rondom de straat alles betaald parkeren is en onze 3 straten niet, dus een boom meer veroorzaakt dit niet. Top initiatief!

Antwoord

Ik vind een extra boom prima. Leuk plan. Het siert het straatbeeld. Als iedereen netjes aansluitend aan de volgende auto parkeerd merken we niet eens dat er een extra boom staat. Ikzelf spreek mensen aan die ruim een meter tussen 2 autos laten en vraag of ze willen aanschuiven!

Antwoord

Dat werkt helaas niet. Kunnen we niet bij de gemeente vragen voor vakken dat gaat zeker werken.

Antwoord

Leuk dat jullie een boom erbij willen in de straat. Maar hoe zit dat dan met parkeren? Veel auto’s van bewoners van jullie straat worden al bij ons in de Patrijsstraat neergezet…. Dus dat gaan er zo alleen maar meer worden natuurlijk. Dus ik ben hier op tegen.

Antwoord

Heelleuk een boom erbij, maar we hebben nu al problemen met parkeren in straat dan wordt het alleen maar erger. Dus ik stem tegen. Laten we maar gaan stemmen voor betaald parkeren en ook na 18:00 Uur dan hebben we altijd problemen met parkeren.

Antwoord

Onze Korhoenstraat kan echt een (paar) goede extra bomen gebruiken. Neemt hittestress weg en hoe meer groen hoe meer ontspanning!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 26-05-2023