Beweegroute voor jong en oud

Beweegroutes en beweegtuinen ook in de Wolfskuil 

Afgelopen maart ontstond het toeval dat via www.nijmegen.nl/mijnwijkplan Mariëlle Olthof en Marga Heijltjes-Maas beide afzonderlijk een gelijke wens indienden voor onze wijk. Het viel ze op dat er in de wijk veel verschillende speeltuinen voor kinderen zijn, maar ook voor volwassenen is bewegen goed én leuk. Een mooie toevoeging voor de Wolfskuil zouden beweegroutes zijn waar zowel jong als oud fit, gezond en in contact door kan raken vonden zij. En zo ontstond het begin van dit voorstel voor beweegroutes en beweegtuinen in de Wolfskuil waarbij ook Gerjan de Koning en Patrick Olthof aansloten. 

Sociaal, sportief en een verzorgde wijk

Dat bewegen gezond en goed voor iedereen is, dat weten we ondertussen wel. De tijd, middelen, motivatie en/of geld vinden om te bewegen en sporten kan wel een uitdaging zijn. We zetten ons om deze redenen in om een goed plan te bedenken waarin voor jong en oud, voor de beginnende tot gevorderde sportievelingen en de minder mobiele wijkbewoner een passende beweeglijke en sportieve uitdaging zit. We proberen hier zoveel mogelijk buurtbewoners bij te betrekken en ook met verschillende professionals van fysiotherapeut tot sportschoolhouder uit onze wijk. Zo zijn de ideeën voor de beweegroutes met daarop beweegtuinen ontstaan. Het streven is om te komen tot drie verschillende niveaus, met voor elk wat wils.

Niveau 1: Voor buurtbewoners die willen toekomen aan hun dagelijkse beweging en/of hun conditie willen opbouwen. Hierbij ook aandacht speciale aandacht voor kinderen, mensen op leeftijd en/of met fysieke beperkingen.

Niveau 2: Voor buurtbewoners die conditioneel willen sporten en hun conditie willen onderhouden.

Niveau 3: Voor buurtbewoners die graag aan krachttraining willen doen.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat er door de beweegroutes en beweegtuinen ruimte is om elkaar te ontmoeten, een sociaal praatje te kunnen maken, samen goed voor elkaar en onze mooie wijk te kunnen zorgen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn we al in contact geweest met De vrienden van het Florapark, Wijkraad Wolfskuil, De vrienden van het Azaleaplein, de Wijkfabriek en De wolf is los. Wilt u ook meedenken of deelnemen? Aan het einde van dit artikel vindt u ons mail-adres.

Hoe komt dat er dan uit te zien?

Het streven is om bij de oefeningen zo veel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige middelen zoals bankjes, muurtjes, trappen, paden, etcetera. Waar een aanvulling nodig is wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van duurzame, robuuste, natuurlijke materialen.

Op deze manier willen we ook kosten besparen en zorgen dat dat wat er al is, goed benut kan worden. Het geld wat daardoor over blijft willen we in groene aankleding ervan steken. Zo ontstaan er nieuwe verbindingen in de wijk en ontdekt u misschien nieuwe delen of mogelijkheden van onze wijk wanneer u een beweegroute volgt.

Belangrijk is dat de oefeningen herkenbaar zijn en goed worden uitgelegd. Hiervoor denken we aan informatiebordjes en/of informatietegels die alle onderdelen van elke route ook meteen duidelijk markeren. Op deze bordjes met uitleg willen we ook suggesties om het zwaarder of minder zwaar te maken. Iedereen kan de route dan op zijn eigen tempo en op eigen niveau afleggen en zo blijft er op termijn ook uitdaging ontstaan. Tussen de onderdelen door kunt u wandelen, rennen en misschien zelfs fietsen. 

Hoe doet u nu al mee?

Om aanspraak te maken op het budget dat de gemeente voor onze wijk beschikbaar stelt, is het belangrijk dat u ons laat weten dat u ons idee een goed idee vindt. Dat kunt u doen door:

- U aan te melden bij www.nijmegen.nl/mijnwijkplan en dan onder het tabblad ‘Wensen’ op ons idee genaamd ‘Beweegroutes Wolfskuil’ te stemmen door op het hart-icoontje te klikken.

 - Of  u gaat naar de STIP(bij Titus Brandsma) of naar de Wijkfabriek om simpelweg uw handtekening achter te laten op de daarvoor bestemde lijst. 

Via de Wester en via de bovengenoemde website zullen we u op de hoogte houden over de ontwikkelingen en de stand van zaken. Hebt u vragen en/of opmerkingen dan kunt u deze e-mailen naar beweegroutewolfskuil@gmail.com. 

De beweegroutes lijken ons dé manier om dichtbij huis actief bezig te zijn! U ook? Aarzel dan niet langer, doe mee en stem!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • Schatting van benodigd budget, dit budget is nog niet toegekend

    In 2018
    project.budget.fields.is not assigned

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Proficiat, uw wens heeft voldoende likes gekregen op MijnWijkplan. Wij nodigen u van harte uit om deze wens verder uit te werken. In de uitwerkingsfase onderzoeken we samen of het plan voldoet aan technische, beleidsmatige en financiële voorwaarden en wordt het draagvlak in de wijk verder onderzocht. Als dat het geval is, wordt het plan uitgevoerd uit het wijkbudget. Er zal met de initiatiefnemer contact op worden genomen voor een afspraak. Wanneer de datum bekend is zal deze kenbaar worden gemaakt op mijnwijkplan zodat overige deelnemers/geïnteresseerde ook kunnen aanschuiven. Hartelijk dank voor uw inzet en betrokkenheid in de wijk. Laat u uw buurtgenoten weten dat zij uw plan kunnen volgen via MijnWijkplan? Samen maken we de wijk.

Beste Initiatiefnemers, Graag wil ik met jullie een afspraak plannen om dit idee verder uit te werken. Graag wil ik ook de initiatiefnemers van Sporten in de Kuul ook uitnodigen om te kijken of we de plannen kunnen samenvoegen. Willen jullie een mail sturen naar s.teuwsen@nijmegen.nl zodat ik jullie gegevens heb en dan plan ik een afspraak.

Dank u voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden! Het is belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar mijn wijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw idee! Marga Heijltjes-Maas heeftook een idee ingediend voor een beweegroute/plek. Is het een idee om de krachten te bundelen? Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 16-11-2018

helaas kan ik vanuit de Biezen jullie project niet liken. Misschien goed om de Bootcampers bv ook dit te laten liken? Een aantal komen namelijk ook uit Wolfskuil. Ik zal voor Biezen ook aanmaken.

Antwoord

Dag Mariëlle, Wat leuk dat je dit project op dit platform deelt. Dit wil ik ook graag! Naar aanleiding van de sportroute in Lindenholt ben ik met de gemeente in contact gekomen om dat ook in de Wolfskuil te realiseren. Na wat contact is er een idee ontstaan onder de naam Sportroute van het Westerpark tot aan het Florapark. Het Westerpark is al best ver hiermee. Ik ben op zoek naar mede enthousiastelingen uit de Wolfskuil om de ideeën verder uit te werken. Kun je je contactgegevens sturen naar gerjandekoning@hotmail.com. Dan kan ik je bij praten over hoe ver de ideën nu zijn en wat we moeten doen om het te realiseren. Groetjes, Gerjan

Antwoord

Leuk Gerjan! Ik ga je mailen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 15-03-2018