Hondenspeelplaats Tolhuis

Hondenspeelplaats Tolhuis, een ontmoetingsplek voor mens en dier

Een plek waar honden met elkaar kunnen spelen en de wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten om gezellig een praatje te maken.

Voor de honden willen we wat speelattributen, zoals een grote betonnen rioolbuis (zie voor voorbeeld bijgevoegde foto), waar ze doorheen kunnen rennen, en eventueel een A-vormig toestel waar ze overheen kunnen lopen. (als daar ruimte voor is, staat ook op deze foto).

Voor de wijkbewoners een zitplaats, een bank die in de grond verankerd is. Voor mensen wat moeilijker ter been, is het noodzakelijk om even te kunnen gaan zitten, een praatje erbij is dan gezellig. Gezien de groeiende belangstelling behoort een tweede bank in de toekomst tot de mogelijkheden. Liefst een stalen bank (hufterproof), zoals deze ook op de Staddijk staan. Tevens zou de prullenbak in de Hondenspeelplaats dan verplaats mogen worden. Dichter in de buurt van de de bank en beter zichtbaar.

Wij willen ook graag een bord, met verwijzing door middel van pictogrammen, zie bijgevoegde foto.
Omdat de speelplaats nu 24 uur per dag open is zou op de plaats van het eerst pictogram kunnen staan:
Laat alles heel! (dat staat op dit bord ergens anders bij vermeld)

De tekst zal dan in verder overleg nog aangepast moeten worden. Het is geen hondenspeelweide maar een hondenspeelplaats bijvoorbeeld. Zo zijn er nog wat kleine dingen. 
Dat moet in overleg met de gemeente bepaald worden en

Deze plek kan ook deel uit gaan maken van projecten met bewoners en kinderen. Bijvoorbeeld voor kinderen die bang zijn, kennis te laten maken met een hond, om ze over de angst heen te helpen. Of zoals twee jaar geleden op dierendag; een geslaagd project in samenwerking met de BSO. (Buitenschoolse opvang)
Dat project heette: “Respect voor mens en dier”, daar hebben ook studenten aan meegewerkt. Wijkbewoners met honden waren aanwezig en ook de Buurthuiskamer Tolhuis was hier bij betrokken.

Zo proberen we te netwerken in de wijk. Per project wordt gekeken wie er bij betrokken kunnen worden, afhankelijk van het thema.

Tevens werken we samen met Bindkracht 10. Mohamed Ired is de jongerenwerker die betrokken is bij contacten naar de jongeren toe die gebruik maken van de voetbalkooi die naast de hondenspeelplaats ligt en de oudere jongeren die er regelmatig verblijven. Met dit contact proberen we wederzijds meer begrip te kweken, angst voor de honden te verminderen en vandalisme tegen te gaan.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • 2 bankjes en rioolbuis

    Jaarlijks, van 2021 tot en met 2021
    project.budget.fields.is not assigned