Uitbreiding speeltuin 't Broek

We zien dat de groep 25-45 jaar, in de wijken t broek, aan het groeien zijn. Dit komt omdat er meer 50+ jaar mensen vertrekken en er jonge stellen terugkomen.  Hiermee groeit ook de groep van 0-10 jaar. Om die reden zijn we een voorstander om het speeltuintje verder uit te breiden.

Vorig jaar is er een klimrek vervangen en een extra peuter glijbaan geplaatst, dit is zeer goed door de bewoners ontvangen. We zien dat er steeds meer kinderen in het parkje aan het spelen zijn.

Voor dit jaar zouden we een uitbreiding van het speeltuintje willen. Dit keer een uitbreiding op het gras ipv op het zand. Dit heeft voordelen als het bijvoorbeeld nat is. Als het nat is kan er nog makkelijk op gras gespeeld worden, op zand gaat dit al minder omdat kinderen dan snel vies worden van plakkend zand. 

 

Ons voorstel is om dit jaar 3 kleine toestellen te plaatsen of 1 grote. De laatste glijbaan was van Kompan, dus ik ga ervanuit dat ze ook toestellen mogen leveren.

Voorstel voor het budget van 2019

Bosmeerboot zonder vloer   4.950,00 €

Rode huis – hdpe   2.740,00 €

Carrousel met zitjes, naturel      3.400,00 €

 

OF 

 

Toren blauw std     17.720,00 €

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dit idee is intern besproken en we hebben besloten dat er geen nieuwe speeltoestellen geplaatst gaan worden.

Inmiddels hebben we de opdracht gegeven om het basketbalveld te onderhouden. De basketbalpalen worden vervangen. De tegelvloer wordt hersteld en voorzien van nieuwe belijning.

Dit idee heeft voldoende ondersteuning verzameld om verder uit te worden gewerkt. Daarom wordt dit idee verplaatst naar de fase in uitwerking. In deze fase onderzoeken we samen hoe we de speeltuin uit kunnen breiden en of dit financieel, juridisch en praktisch haalbaar is. Er wordt contact opgenomen met de initiatiefneemster.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op mijnwijkplan. We zijn erg blij met uw betrokkenheid! Voordat we dit idee kunnen oppakken is het erg belangrijk dat uw idee ondersteund wordt door de andere wijkbewoners. Vraag hen daarom te reageren op uw idee, en hierbij hartjes uit te delen. Veel succes!

Reacties

Gepromoveerd naar In uitvoering op 15-12-2021

Hoi, We zijn net verhuist naar de wedesteinbroek. Vergelijken met andere wijken hebben we inderdaad een vrij kleine speelplaats. We steunen dit project 100%! Ik kan me voorstellen dat het veel geld kost om er in een keer een grote peeltuin neer te zetten. Maar steeds dingen erbij lijkt me een goed idee!

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 20-10-2020

Supergaaf! Op hetgras zou indd wel fijn zijn

Antwoord

Super idee! Onze kleine jongen vind het heerlijk buiten te kunnen spelen en met name in een speeltuin. Zou super zijn als hij hier straks lekker veel kan spelen met de andere kindjes!

Antwoord

Leuk idee, wij zien graag uitbreiding van de speeltuin!

Antwoord

Heel goed initiatief en wij zijn zeker voor! Leuk een toegankelijke speeltuin voor alle leeftijden

Antwoord

Wat een goed idee! Mijn like heb je!

Antwoord

Ja super! Sowiewo meer kids in de wijken dus extra toestellen zijn zeker welkom. Graag uitbreiding op het gras (richting de straat toe)

Antwoord

Leuk idee, dit motiveert kinderen om meer met vriendjes buiten te spelen! Ik stem voor!!

Antwoord

Goed idee, we zien graag uitbreiding van de speeltuin! Er komen inderdaad steeds meer kindjes in de wijk wonen. Hier kunnen niet alleen kindjes uit de Wedesteinbroek gebruik van maken, ook kindjes uit de Leuvensbroek! Het parkje ligt centraal tussen beide wijken!

Antwoord

Kinderen buiten spelen heel goed. Speeltuin mooi groot worden meer kinderen buiten speel

Antwoord

Leuk als de kinderen buiten kunnen spelen. Ik stem voor!

Antwoord

Ik heb de vorige keer niet mee kunnen stemmen maar deze keer stem ik voor! Ik stimuleer mijn kinderen om buiten te spelen, dan moet buiten spelen ook leuk zijn.

Antwoord

We zien graag weer een uitbreiding van het speeltuintje. Elk jaar wat dingen erbij

Antwoord
Idee is ingestuurd op 22-10-2019