Spelen, bewegen en ontmoeten in Lindenholt

Gemeente Nijmegen vindt bewegen, ontmoeten  spelen en sporten heel belangrijk. Het liefst op een veilige, groene en duurzame manier. Daar doen wij dan ook ons uiterste best voor. Wij hebben een tijd geleden samen met inbreng van bewoners en organisaties een plan gemaakt voor het speellandschap van onze stad. Dit was nodig omdat veel speelplekken verouderd en versteent zijn en niet meer passen bij deze tijd en de wensen voor de toekomst. Dit staat ook beschreven in de omgevingsvisie. Deze is natuurlijk voor iedereen inzichtelijk en kunt u lezen door te klikken op de Link: Omgevingsvisie Nijmegen

Per wijk kijken we wat er nodig is voor een goede verdeling van het speellandschap. We creëren grote groene sociale knooppunten waar ruimte is voor alle leeftijden om te bewegen en te ontmoeten en soms nemen we afscheid van de kleinere verouderde speelplekken.

Hegdambroek is de eerste wijk waarmee we aan de slag zijn gegaan. Op de  waterspeelplek is dit voorjaar het speelschip geplaatst en bij het Cruijffcourt is een pumptrack aangelegd. Naast de kinderboerderij kan er ook gespeelt worden met de toestellen. De sportzone bij het water en de speelplek aan de 23e/24e straat zijn eind november 2023 ook klaar. Er gaat binnenkort (half november 2023) nog meer gebeuren

Op de speelplek aan de:

15e straat worden de speeltoestellen en de basketbalpaal weggehaald. Er komen geen nieuwe speeltoestellen of speelaanleidingen voor terug. De doeltjes en de tegelondergrond blijven wel staan en het gras hier omheen wordt hersteld.

17e straat worden alle speeltoestellen weggehaald. Het gras wordt weer netjes hersteld en er komen geen nieuwe speeltoestellen of speelaanleidingen voor terug. 

21e straat  worden de speeltoestellen weggehaald. Er komen geen nieuwe speeltoestellen of speelaanleidingen voor terug. Op de ondergronden waar nu zand ligt komt gras.

25e straat worden de speeltoestellen die er nu staan weggehaald. We gaan deze speelplek ombouwen tot een sportplek met een grote tafeltennistafel en twee mini-doeltjes. Als alles volgens planning verloop zal dit half november 2023 klaar zijn.

Op de voetbalveld aan het Bert Oosterbospad worden de doelen half november weggehaald. Er komen op deze plek geen nieuwe doelen of andere speeltoestellen voor terug.