Spelen, bewegen en ontmoeten in Lindenholt

Update 22 september 2022

Spelen bewegen en ontmoeten rondom de waterplas.
Iedereen heeft kunnen zien dat de waterspeelplaats verwijderd is. De reden hiervan was dat de toestellen niet meer veilig waren. Helaas moest dit voor de zomer gebeuren. Om spelen bij de waterplas toch mogelijk te maken heeft de gemeente tijdelijk een schommel geplaatst.

In het voorjaar hing er een groot spandoek bij de kinderboerderij. De vragenlijst is door meer dan 250 bewoners ingevuld ! De meeste stemmen gingen naar het speelschip.
Wanneer het speelschip geplaatst wordt is nog niet bekend. De levertijden van speeltoestellen zijn helaas enorm lang op dit moment. Onder documenten vindt u een afbeelding van het speelschip en de waterspeelplaats.


Groen sociaal knooppunt
Het speelschip is een onderdeel van het groene sociale knooppunt rondom de waterplas. Dit is een plek voor bewoners van 0 tot 100 jaar om te ontmoeten, bewegen , spelen en sporten.
Er komt een fitness zone tussen de kinderboerderij en de waterplas. Naast de kinderboerderij komt een speelzone. Aan de kant van het Cruijff Court wordt al volop gewerkt aan de pumptrack !

Dit is een geasfalteerde baan met hobbels waar je met je step, fiets of heerlijke rondjes kan rijden.

 

Spelen en ontmoeten in Hegdambroek

Een aantal speeltoestellen in Hegdambroek zijn binnenkort niet meer veilig. Het afgelopen jaar heeft de Gemeente Nijmegen bewoners gevraagd om mee te denken over de plannen voor de herinrichting van de speel- en sportplekken in Hegdambroek. Een aantal speelplekken veranderen van inrichting. Wat er precies gaat gebeuren per speelplek kunnen de bewoners van Hegdambroek lezen in de brief die zij ontvangen. De uitgebreide plannen zijn binnenkort ook hier te vinden.

 

 

Wat is de aanleiding om in Lindenholt / Hegdambroek hiermee aan de slag te gaan?

 

Gemeente Nijmegen heeft samen met bewoners de Omgevingsvisie opgesteld. Hierin staat o.a. dat we een aantrekkelijke en groene buitenruimte realiseren die uitnodigt tot spelen en ontmoeten. In de wijken  komen één of twee centraal gelegen groene ontmoetingsplekken voor jong en oud. Hier kunnen bewoners ontmoeten spelen, sporten en bewegen. Uit een onderzoek onder het Nijmeegse stadspanel blijkt dat bewoners het eens zijn met dit plan. Naast deze zogenoemde groene sociale knooppunten willen bewoners dat de kleinere speelplekken voor de kinderen van 0 t/m 5 jaar in de toekomst groener en natuurlijk worden ingericht. Dit zijn groene ontmoetingsplekken.

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Wat enorm leuk om te vernemen dat er een pumptrackbaan gaat komen. Dit is geschikt en leuk voor alle leeftijden en voor veel toegepaste sporten (MTB, BMX, skeeleren, skateboarden, steppen). De onlangs geplaatste pumptrack in Wijchen is ook een enorm druk bezochte attractie. Voor verbetering van de sportvelden aan de Weteringweg hadden we dit ook als idee ingediend bij de gemeente. Tijdens het recentelijk gevoerde gesprek met Marjolijn Evers en Daan Jegen werd duidelijk dat dit project al zo goed als goedgekeurd was voor de Hegdambroek.

Antwoord

Bedankt voor je enthousiaste reactie ! Voor alle duidelijkheid; de pumptrack komt niet bij de sportvelden aan de Weteringweg, maar in de buurt van het basketbalveld en het Cruijff Court.

Antwoord

Hoi Marieke, Dat is ook precies wat ik in de reactie aangeef ;). Laatste zin.

Antwoord

ik wil dit idee graag delen met leden van een whatsapp groep maar is dat mogelijk?

Antwoord

Dit kan het beste door te verwijzen naar : www.nijmegen.nl/lindenholtnaarbuiten.Ook graag aandacht voor de enquete over de speelplekjes in Hegdambroek: https://nl.surveymonkey.com/r/Hegdambroek Bedankt !

Antwoord
Idee is ingestuurd op 10-11-2021