Reconstructie woonstraten Kastanjelaan – St. Annastraat

 

Herinrichting Kastanjelaan

Uit controles blijkt dat het asfalt en een deel van het riool en de huisaansluitingen in de Kastanjelaan toe zijn aan vervanging. Daarom gaan we een gedeelte van het riool en de huisaansluitingen vernieuwen. Ook gaan we het verouderde asfalt vervangen voor klinkers. Hiervoor moet de hele straat open. Dit biedt een mooie kans om de straat opnieuw in te richten. Bestaande voorzieningen voor bedrijven blijven hierbij bestaan.

 

Rioolvervanging St. Annastraat

In de St. Annastraat verkeren het riool en de huisaansluitingen ook in slechte staat. Deze moeten vervangen worden. Het gaat om de riolering en de huisaansluitingen in de St. Annastraat vanaf de Kastanjelaan tot aan nummer 344. Om de werkzaamheden efficiënter te laten verlopen en overlast te beperken, combineren we de rioolvervanging met de herinrichting van de Kastanjelaan. De inrichting van de St. Annastraat verandert niet. Om die reden kunt u alleen meedenken over de Kastanjelaan. Ruim voor de uitvoering van de rioolwerkzaamheden brengen wij u op de hoogte.

Voorlopig ontwerp

Met een online vragentool hebben we de wensen en ideeën van de bewoners verzameld. Deze informatie hebben wij gebruikt om een voolopig ontwerp op te stellen. Het voorlopig ontwerp kunt u terugvinden onder de documenten. 

Digitale informatiebijeenkomst
Op 8 juli presenteren wij een digitale informatiebijeenkomst. Tijdens deze online bijeenkomst kunt u vragen aan ons stellen en reageren op het ontwerp. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de herinrichting van de Tijgerstraat of over de online vragentool? Neem dan contact op met Jan Schalkwijk via j.schalkwijk@nijmegen.nl Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Klik dan op de knop ‘Blijf op de hoogte’. Deze staat knop staat links van deze tekst. Wanneer u hierop klikt, wordt u gevraagd een account aan te maken. Zodra u dit heeft gedaan worden alle updates over het project met u gedeeld.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Geachte commissie, Op de bijeenkomst van 6 juli heb ik al aangegeven dat ons huis is aangesloten op twee rioleringen, de Kastanjelaan en de St Annastraat. Dit resulteerde afgelopen vrijdag 10 september wederom tot forse wateroverlast in de kelder. Onze buren op St Annastraat 324 en 326 melden dit ook. Bij de online bijeenkomst werd toegezegd dat u poolshoogte zou nemen en de problematiek zou willen bespreken. U bent van harte welkom omdat, naar onze waarneming tijdens de hoosbui, de boosdoener ook aan de St Annakant ligt. Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, Chris de Boer K2

Antwoord

Het fraaie plan levert een aanzienlijke reductie van parkeerplaatsen, terwijl ook nu de parkeerdruk al hoog is. Als betalende vergunninghouder grijp ik, zeker in de weekenden vaker mis. Kan de vergunning gebonden parkeertijd omhoog? Tot in de vroege avond en mogelijk ook in de weekenden?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-08-2020