Groen schoolplein Basisschool de Akker

Wijkbewoners, leerlingen en leerkrachten zetten zich in voor een groen speelplein voor basisschool De Akker aan de Akkerlaan. Dat plein bestaat nu voornamelijk uit stoeptegels, en biedt weinig variatie en uitdaging. Waarom willen we een groene speelplaats? Kort gezegd zorgt het voor gevarieerder spel, beter samenspelen en minder pesten. En een groen schoolplein zorgt voor een prettiger klimaat, zeker bij warme dagen, en voor een betere afvoer van regenwater. Het schoolplein heeft een belangrijke buurtfunctie en is ook toegankelijk na school en in het weekend. Het is de voornaamste speelplaats in de wijk Sint Anna.

Wij willen van een stenen plein een mooie groene plek maken waar leerlingen, leerkrachten maar ook de wijkbewoners van kunnen genieten! 

De leerlingen van de Akker hebben een aardig bedrag opgehaald. Ook wordt er subsidie aangevraagd bij de provincie. Maar dat is niet genoeg om het plein te realiseren. Met een bijdrage van de gemeente kunnen we ons doel halen! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • De gemeente heeft geïnvesteerd in het plaatsen van drie amfitheaters op het openbaar toegankelijke schoolplein van basisschool de Akker.

    In 2022
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Goed nieuws! Na overleg met de initiatiefnemers is besloten dat we dit leuke idee gaan uitvoeren. We gaan amphitheaters plaatsen. Daarom verplaatsen we dit idee nu naar 'in uitwerking'. 

Beste Jeannet, dank voor het indienen van jullie idee. Leuk om te zien dat er al zoveel likes zijn behaald voor dit idee. Wanneer jullie een concreet plan hebben zien wij dat graag tegemoet zodat we mee kunnen participeren.

Reacties

Gepromoveerd naar In uitwerking op 07-10-2021

Wij hebben gedoneerd met de sponserloop voor een mooie groen schoolplein. Nu hopen we dat de gemeente ook zijn steentje bijdraagt.

Antwoord

Wij wonen achter de Akker en dit schoolplein is erg droevig. Gun die kinderen ajb n mooi plein zoals op Meander.

Antwoord

Een heel goed idee!! Die stoep tegels liggen er al tig jaren! Ik ging er 45 jaar geleden ook naar school, toen was het al zo! Dus tijd voor verandering!!

Antwoord

Heel goed idee! Ik steun deze actie, een groene speelplaats waar de kinderen met elkaar kunnen spelen. Dat is er niet in deze kindvriendelijke buurt.

Antwoord

Basisschool de Akker heeft een sober plein, veelal bestaande uit tegels. Onze 3 kinderen gaan er naar school en spelen geregeld buiten schooltijden op het plein. Het stoort mij al jaren dat het plein niet meer groen bevat en een natuurlijke speelplein is. Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben zich hard ingezet om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen om het schoolplein te vergroenen. Het verbaast mij enorm dat het idee nog niet ondersteund is door de gemeente van een groene stad als Nijmegen!!

Antwoord

Wij wonen op steenworp afstand van het schoolplein. Onze kinderen gaan naar De Akker. Wij steunen dit initiatief dan ook van harte, het zal een aanwinst zijn voor de buurt.

Antwoord

Mooi initiatief. Ook ik kan het bericht niet liken, ik woon in de wijk Hatertse Hei.

Antwoord

Mijn zoon gaat naar de Akker en wij wonen in de wijk Hatertse Hei. Ik wil via dit bericht het idee ondersteunen. Meer groen in de wijk en meer plezier en beweging voor de kinderen. Een heel goed idee!

Antwoord

Ik kan het idee niet liken,maar ik ondersteun dit zeker!

Antwoord

Tijd voor een groen schoolplein op basisschool de Akker. Zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen maar ook om het onderwijs meer buiten te kunnen geven.

Antwoord

Een super project! Zowel voor de kinderen op school, maar ook voor spelen na school en het hele aanzien van de Akkerlaan. Een super verbetering als dit een mooie groene speelplaats wordt. Mijn dochter heeft er al veel rondjes voor gerend!

Antwoord

Een goed initiatief dat onze massale steun meer dan verdient!

Antwoord

Tijd dat dit schoolplein leuker en groener wordt ingericht! Ik steun de actie voor o.a. mijn 2 dochters die op de Akker zitten.

Antwoord

Beetje vreemd dat wij het geen like kunnen geven, ook al wonen wij in Grootstal, maar goed het is niet anders. Onze meiden gaan ook naar de Akker en zouden een groene speelplaats te gek vinden!! Alle kids hebben een mooi bedrag bijeen gelopen, dus nu is het tijd voor de Gemeente!!

Antwoord

Wat vreemd dat wij dit plan niet kunnen ondersteunen, wij wonen zo'n 600 stappen van het schoolplein en gunnen onze kinderen een groene speelplaats, op school, maar ook voor na school of in de weekenden!

Antwoord

Pim, als je je registreert kun je kiezen uit “van Peltlaan , st Anna”, dan mag je dit wel ondersteunen.

Antwoord

Tnx, zie t nu pas

Antwoord

De ouders van de Akker hebben massaal gehoor gegeven aan deze prachtige actie. Nu de gemeente nog!

Antwoord

Doen!!

Antwoord

Ik woon heel fijn in de wijk St. Anna, maar leuke speelplekken voor de kinderen zijn beperkt. Het schoolplein van de Akker ligt mooi centraal en ik hoop dat het nu eindelijk zal lukken om het wat groener te krijgen, een plan dat al zeker 8 jaar in de hoofden speelt. Hopelijk gaat het nu lukken om ook echt te gaan spelen.....

Antwoord

Ook onze kinderen (woonachtig) in wijk Hatertsehei gaan naar De Akker. Toen ik 40 jaar geleden op De Akker zat lagen die stoeptegels er al. Tijd dat daar verandering in komt. Operatie Steenbreek, Nijmegen Green Capital..... kom maar op Gemeente Nijmegen.

Antwoord

Goed idee! Ik kan het bericht niet liken, omdat ik net in een andere wijk woon. Mijn kinderen gaan wel naar de Akker en ik onderschrijf de plannen!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-06-2021