Zebrapaden bij kruising basisschool De Uitdaging

Ik zou graag zien dat hier meer aan de veiligheid wordt gedaan voor de schoolgaande kinderen, hun ouders en wandelaars. Elke ochtend is het heel druk met auto's die de wijk uitrijden en kinderen die naar school gaan of naar de kinderopvang. Je moet ogen in je achterhoofd hebben om alles in de gaten te houden. Ondanks dat dit een 'auto te gast' straat is het vreemd dat zij voorrang hebben en hier weinig rekening is gehouden met kinderen die naar school gaan. Je zou toch minstens verwachten dat met behulp van zebrapaden kinderen veilig de straat kunnen oversteken naar school toe. 
Daarom zou ik graag zebrapaden toegepast zien. Volgens mij is dat met minimale kosten en inspanning te overzien. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, 

Bedankt voor uw betrokkenheid en het indienen van dit idee. Uw bericht is doorgestuurd aan de verkeersdeskundige en u ontvang hierover nog een terugkoppeling. 

Reacties

Misschien prettig om te weten dat dit ook meer dan een jaar geleden bij de gemeente is aangekaart (ter hoogte van uitgang park) maar hier is geen actie op ondernomen door de gemeente.

Antwoord

Van harte mee eens! Denk alleen dat dit niet van het budget van Mijn Wijkplan moet, maar dat de gemeente dit zelf moet regelen. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in de openbare ruimte en laten hier duidelijk steken valle. De betreffende wethouder aanschrijven werkt vaak prima. Mailadres is gewoon op de site van de gemeente te vinden.

Antwoord

Graag! En daarbij mag er ook aandacht zijn voor de verkeersveiligheid ten hoogte van de basisschool/kdv. Vaak stoppen de fietsende ouders fietsers midden op het fietspad en blokkeren daarmee het doorgaande fietspad. Een soort 'afzet-haven' zou welkom zijn.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-10-2021