Schaduwplekken speeltuin park de grote boel

Hallo allemaal, 

Inmiddels kunnen we goed genieten van de speeltuin in het park. Helaas is het tijdens warme dagen overdag bijna niet uit te houden, er is nergens een schaduwplek. Wellicht kan dit aangepast worden door wat meer groen(bomen) langs de speeltuin te plaatsen tussen de speeltoestellen op de grasstrook. Of wellicht nog een andere oplossing hier voor. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste bewoner,

Het park ligt op een wettelijk beschermd archeologische monument grondgebied. Er is voor dat gebied altijd een vergunningplicht RCE (Rijkdienst Cultureel Erfgoed) voor activiteiten (graafwerkzaamheden, beplanting etc.) nodig.
Bouwen op het archeologisch grondgebied zoals graafwerkzaamheden, aanplant van diepwortelende bomen worden niet door het RCE toegestaan, er liggen ook twee hoge drukgasleidingen onder het park, die belemmeringen opleveren voor het plaatsen van bomen.

Met de vakinhoudelijk adviseur van spelen is ook gekeken naar mogelijke schaduwdoeken bij de speeltoestellen in park Grote Boel. Helaas is hierin niks mogelijk, omdat er geen extra palen in het archeologisch park geslagen mogen worden. De speeltoestellen die er staan zijn destijds door het rijk beoordeeld en goedgekeurd om te plaatsen in het park.

Reacties

goed idee om meer bomen aan te planten in het parkje en rondom de speelplekken.

Antwoord

Goed plan, ook met oog op de groter wordende en langere warmtedruk, mag er best veel meer groen komen in de wijk.

Antwoord

Heel goed idee om er schaduwdoeken of plantanen te planten!

Antwoord

Goed idee! Hoe meer bomen, hoe beter. Misschien is het ook leuk om de speelgelegenheden in het park uit te breiden met een waterpomp? Past goed in het natuurlijke park en zorgt ook voor afkoeling voor jong en oud. Tevens kunnen de kinderen en volwassenen planten en bomen extra bewateren in droge periodes. Via het Omgevingsfonds Windpark kan er subsidie aangevraagd worden. Wel goed om te weten dat de gemeente de inrichting van het Ingmar Bergmanpark zo wel voldoende vindt, helaas. Zij kijken nu naar een ander gedeelte in de wijk, veldje Barenbrug. Goed initiatief wat de bomen betreft.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 29-07-2022