Renate Rubinsteinstraat zoekt verbinding

De Renate Rubinsteinstraat. Een straat waar iedereen weet wie zijn buren zijn. Waar app-groepen zijn ontstaan met het eigen rijtje van 5 huizen. Maar welke mensen er nog meer in de straat wonen, is onbekend.

Er blijkt behoefte te zijn aan een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, terwijl de kinderen samen kunnen spelen. Een plek die aanspreekt en er aantrekkelijk uit ziet, met bloemen en veel groen. Een plek om rustig te kunnen zitten, genieten van de zon of een boek lezen. Maar bovenal, een plek die uitnodigt om elkaar te ontmoeten en zorgt voor verbinding.

Om dit te kunnen realiseren is er het initiatief genomen om het veldje, waar wij allemaal op uitkijken, aan te pakken.

Wat willen we gaan doen?

  • De grond geschikt maken voor kinderen om te spelen.
  • Weidebloemen zaaien in de wadi.
  • Een slingerend wandelpad over het veldje, met daarin een spelelement, bijvoorbeeld een hinkelbaan.
  • Een heuvel, waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.
  • Een zithoek creëren.

Wij willen hierbij zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame en hergebruikte materialen, om het veld een natuurlijke en rustige uitstraling te geven.

Er is een concept gemaakt voor mogelijke invulling van het veld. Deze plattegrond is zeker nog geen definitief plan! Wij willen een idee geven van welke aspecten wij terug willen laten komen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Budget

  • In 2021
    project.budget.fields.is_assigned-alt

Feedback van de gemeente

Beste buurtbewoners en omwonenden van het veldje aan de Renate Rubinsteinstraat, aanstaande woensdag wordt het pad aangelegd op dit veldje. De verwachting is dat dit binnen één dag gerealiseerd kan worden. De dagen erna of de week erop zal de beplanting aangeplant worden volgens plan. Er wordt uitgekeken naar een mooi omgevormd veldje!

Beste buurtbewoners, dank voor het reageren en het uitdelen van hartjes! Leuk dat er interesse is vanuit de buurt voor dit project. Via deze weg zou ik u op de hoogte willen stellen dat er voldoende draagvlak bleek te zijn voor dit idee en daarom is de Gemeente in gesprek gegaan met de initiatiefnemers. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd over de precieze inrichting van het veldje. Wanneer meer duidelijk is, zal dat via deze weg gecommuniceerd worden.

Reacties

Het pad is al een tijdje aangelegd, maar dit is van materiaal/zand gedaan wat het pad kapot maakt en het zand onder je schoenen blijft hangen. Misschien een idee om dit te vervangen of een andere laag eroverheen te doen?

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 25-03-2021

Nu het plan in behandeling is, wordt er dan ook rekening gehouden met de bezwaren voor een vaste zit/hangplek?

Antwoord

Dag Paul, Dat is zeker een punt dat we steeds samen met de gemeente bespreken. Lisette

Antwoord

Er was in de groepsapp van ' het rijtje aan het veld' laatst weer wat uitwisseling over dit plan. Het voetpad langs 'het rijtje aan het veld' wordt in toenemende mate gebruikt door autoverkeer, voornamelijk veroorzaakt door de bewoners van het rijtje zelf. Bij een verhuizing kan ik me dit voorstellen, maar dit gebeurt steeds meer als 'gewoon'. Ik hoop dat de plannen binnenkort kunnen worden uitgevoerd, want de onverzorgde staat van het veldje nodigt uit tot dit gedrag. Nog een suggestie; wat denken jullie van het planten van enkele fruitbomen die eer doen aan het karakter van de oorspronkelijke omgeving? Groet, Eric nr 22.

Antwoord

Wat een leuk idee die fruitbomen!

Antwoord

Dag Eric, Zoals het er nu uitziet hopen we in de komende maanden stappen te kunnen zetten, ook gezien het plantseizoen. Fruitbomen hebben we ook besproken, echter staan er al 9 bomen op het veldje, die uiteraard nog een stuk verder groeien. Daarom hebben we nu ingezet op andere groene beplanting ipv nog extra bomen. Groet, Lisette

Antwoord

Tof idee! Van mij mag de bloemenweide groter en komen er ook bijenhotels in? :)

Antwoord

Een goed initiatief, wanneer ik met iets kan helpen hoor ik het graag. (nr 19)

Antwoord

Wat een leuk idee een veldje waar kinderen spelen. Nu zie ik mn honden uitgelaten worden. Het zou fijn zijn op een gezellig pleintje uit te kijken waar wat te zien is. En ook geen behoefte aan de laatste situatie met de trampolineEn hangjongeren. Maar een veldje waar kinderen spelen zou leuk zijn.

Antwoord

Prima initiatief! Toevoeging: Het zou ook fijn zijn als het hele plangebied (inclusief de wadi) honden-uitlaatvrij kan worden. Hondenuitlaters die de poep van hun huisdieren niet opruimen is bij ons een bron van ergernissen (moeten regelmatig ook poep opruimen uit de eigen voortuin).

Antwoord

Hallo medebewoners, Ik ben positief over het idee; een verzorgd veld met kronkelpad en bloemen is leuk om op uit te kijken. Ik twijfel over het creëren van een zitplek: dat zou hangjongeren kunnen aantrekken.

Antwoord

Hoi Anke, dank voor je reactie. Zoals Jasper in een andere reactie ook aan heeft gegeven is evt overlast bij ons ook steeds een belangrijk en veel gehoord punt van buren, dus dit nemen we zeker mee

Antwoord

Beste buren, Leuk dat jullie dit initiatief tonen. Wat leuk dat er gekeken wordt voor een plek waar de kinderen in de buurt lekker kunnen spelen. Als we dat allemaal netjes houden is dat helemaal top. Zoals we al hebben aangegeven bij een van de vergaderingen zijn wij geen voorstander van een zithoek, zoals ook op de flyer. Dit in verband met de uitnodiging tot overlast, wat we met die trampoline toen al zo vreselijk hebben gehad. Dit heeft echt een zomer lang mijn woonplezier enorm bederft. Wat ik zoek in mijn wijk is vooral rust. Een plek waar ik lekker thuis kom en rustig thuis mijn ding kan doen. Het veldje zoals het er nu ligt zorgt voor ruimte en rust in ons hofje. Ik zoek dus zelf de verbinding iets minder en ik zou graag zien dat de rust, zoals die er nu is, wel gewaarborgd blijft. Laten we hier vooral met zijn allen over in gesprek blijven en een bevredigende oplossing voor de hele buurt vinden.

Antwoord

Hoi Paul, Fijn dat je met ons mee denkt en dank voor het delen van je zorgen! Het is idd niet de bedoeling om eenzelfde situatie zoals met de trampoline te krijgen. Deze trampoline vormde zowel een enorme trekpleister, zelfs voor de aangrenzende wijken. Onze verwachting is echter dat - zolang dit soort gigantische trekpleisters weg blijven - dit niet opnieuw zal gebeuren. Kijken we naar vergelijkbare pleintjes zoals de A.M.G. Schmitthof, de Kleine Boel en de H. Böllstraat, dan zien we dat ook hier zitgelegenheid is, positief contact stimuleert en weinig/ geen overlast speelt. Het toezicht vanuit de huizen maakt deze hofjes - net als de onze - ook minder aantrekkelijk voor negatief gedrag/hangplek. We proberen nauw met elkaar in gesprek te blijven en samen tot breed gedragen concept te komen. Bv. Eén van de genoemde opties is het plaatsen van een picknicktafel, die in het ergste geval ook weggehaald kan worden. Mochten mensen nog meer goede ideeën hebben, zijn deze zeer welkom!:-)

Antwoord

Top initiatief!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 30-08-2020